Budapest

2 órája

Kánikula: elmaradtak a korábbi intézkedések a fővárosban

Mintha elfeledkezett volna a budapestiekről a hőségben a Karácsony Gergely vezette főváros: pillanatnyi megoldásokat alkalmaznak az elviselhetetlen nyári melegben - hívja fel a figyelmet a Magyar Nemzet.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester sajtótájékoztatót tart a Jane Haining rakparton 2024. május 26-án

Forrás: MTI

Fotó: Lakatos Péter

Évről évre a nyár beköszöntével a főváros számos intézkedéssel igyekezett a kánikulával terhelt időszakokban megkönnyíteni a budapestiek életét. Ennek részeként a korábbi években a város forgalmasabb pontjain párakapukat állítottak fel, hogy az arra járók egy pillanatra felfrissülhessenek. A legforróbb napokon pedig vízosztással segítették a járókelőket a hidratálásban. Szintén ezt a célt szolgálta, hogy a főváros több helyen is ideiglenesen kutakat szerelt a tűzcsapokra.

Ezek az intézkedések azonban idén nem valósultak meg Budapesten, miközben a város számos pontja a hőszigethatás és a hetek óta tartó hőhullámok miatt elviselhetetlenül forróvá, szinte élhetetlenné vált

- írja a Magyar Nemzet.

A főváros a közterületek fejlesztése és komfortosabbá tétele helyett pillanatnyi megoldásokkal igyekszik elviselhetőbbé tenni a kánikulát, többek között átmeneti hűsölésre alkalmas pontok kihelyezésével. Ezek a pontok azonban sok helyen mostanra már az átlagember számára használhatatlanná váltak, ugyanis több ilyen hűsölési pontra is beköltöztek a hajléktalanok, illetve a közterületeken alkoholt, illetve kábítószert fogyasztók csoportjai.

A Magyar Nemzet kérdésére válaszolva a főváros kiemelte: a hőség elleni védekezést segíti, hogy az elmúlt években folyamatosan nőtt a klímaberendezéssel ellátott villamosok, trolibuszok és autóbuszok száma.

Ugyanakkor azt elfelejtették megemlíteni, hogy a főváros egyik legfontosabb közösségi közlekedési eszköze, a hármas metróvonal szerelvényei továbbra sem légkondicionáltak, így a napi több százezer utas szinte elviselhetetlen hőségben kénytelen utazni.

A teljes cikk ITT olvasható

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában