Nem bízzák a véletlenre

2 órája

Mutatjuk, hogyan jutnak be Európába az illegális migránsok (videó)

Naponta ezrével érkeznek Európa partjaihoz az illegális migránsok, a legnagyobb nyomás Spanyolországon, Olaszországon és Görögországon van.

MW

Afrikából Európába igyekvő 159 illegális bevándorló érkezik csónakkal a Kanári-szigetekhez tartozó El Hierro szigetén fekvő La Restinga kikötőjébe 2024. április 2-án

Forrás: MTI/EPA/EFE

Fotó: Gavriil Grigorov

Az illegális migránsok apró csónakokon érkeznek a kontinensre, útközben pedig gyakran előfordul, hogy „véletlenül” elhagyják az okmányaikat – akárcsak ez a fiatal afrikai migráns, aki előbb megmutatja, majd összegyűri és bedobja a tengerbe a személyes okmányát – írja a V4NA.

A szárazföldre érve az illetékes hatóságok nem tudják ellenőrizni senki személyazonosságát, így leginkább bemondásos alapon működik a név, származási ország, de még az is, hogy miért menekült el abból az adott országból. Mivel a hatóságok nem tudják ellátni ennyi ember felvételét, a legtöbb átjut a határon.

Akiknek pedig első körben ez nem sikerült, azok előbb befogadóközpontokba kerülnek, majd onnan egyszerűen megszöknek. Eljutva egy közeli nagyvárosba aztán kéregetésből és erőszakból élnek meg. A migránsok gyakran egymást is megverik az utcán – a hazájukban tomboló konfliktusokat ugyanis Európába hozzák.

A migránsok gyakran országról országra járva eljutnak Európa különböző államaiba. Nyugat-Európát kifejezetten szeretik a bőkezű szociális rendszer miatt – sok helyen nem kell dolgozniuk ahhoz, hogy közel olyan jól keressenek, mint egy kétkezi munkás. Az is gyakran előfordul, hogy fiatal lányokat zaklatnak az utcán.

Néhány nyugati országban már egyre hangosabbak azok, akik azt követelik, hogy toloncolják ki az illegálisan ott tartózkodó migránsokat.

A britek élen járnak ebben a mozgalomban, a minap egy óriási utcai tüntetések követelték az új, migránspárti kormánytól, hogy tisztítsa meg az utcákat az agresszív migránsoktól.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában