Keresztényüldözés Európában

2 órája

Leköpik a papokat, felgyújtják, megrongálják a templomokat a muszlim migránsok (videó)

Egyre több támadás éri a templomokat, a muszlimok gyalázzák a keresztény embereket. Polgárpukkasztó videók terjednek az interneten arról, hogy az Európába érkező migránsok hogyan veszik semmibe a kereszténységet - hívja fel a figyelmet a V4NA Hírügynökség.

MW

Illegális bevándorlók tűz mellett melegednek Párizs északi elővárosában, Saint-Denisben

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Yoan Valat

Az alábbi videót megosztó X-felhasználó szerint egy migráns berontott egy milánói templomba, összetörte az oltárt, majd felgyújtotta a templomot.

Az is gyakran előfordul, hogy a migránsok leköpik a papokat.

A keresztényüldözés azóta lett egyre súlyosabb probléma már Európában is, amióta nyugat-európai kormányok megnyitották a határaikat az afrikai és közel-keleti migránsok előtt 

- írják.

„Mi muszlimok nem fogadjuk el ezt a f*** vallást” – újabb templomot rongáltak meg Franciaországban

Egyre több támadás éri a katolikus templomokat, imahelyeket Franciaországban. A minap egy párizsi templomot gyaláztak meg elképesztő brutalitással.

Alig egy hete tomboltak vandálok egy párizsi templomban. Az épületre erőszakos feliratokat írtak, amelyek háborúra és a keresztények lefejezésére szólítottak fel, és a templom felgyújtásával fenyegetőztek

írja a The European Conservative hírportál. Másnap a hívek tűz nyomait találták a templomban, amely azonban nem gyulladt ki, így nem történt helyrehozhatatlan kár.

Az épület falára írt feliratok közül sok kifejezetten iszlám jellegű volt:

„Engedelmeskedjetek, hitetlenek, Allahnak, imádkozzatok naponta ötször”, „Fattyú Jézus, csak egy isten van, Allah”.

Más károkról is beszámoltak. Az orgonát összetörték, a hangrendszert megrongálták, és a támadó még ürüléket is hagyott az épület hátsó részében.

A templom melletti kis teakonyhában a mosogatóban egy fából készült Szűz Mária-szobrot találtak, amelyet egy konyhakéssel torkon szúrtak, és a következő üzenetekkel látták el: „Mária, itt a sorsod”, „Mi muszlimok nem tudjuk elfogadni ezt a f*** vallást”.

A plébános, Vincent de Mello atya úgy véli, hogy a támadó talán „kissé zavart”, de egyértelműen „ellenséges és fenyegető” volt. A plébánia reméli, hogy a várostól vagy a párizsi egyházmegyétől támogatást kap egy videómegfigyelő rendszer kiépítésére.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában