Kapaszkodó program

2024.07.11. 13:42

Idén is megrendezi esélyteremtő nyári táborait az Ökumenikus Segélyszervezet

Rekordösszeggel zárult a segélyszervezet adománygyűjtése, amelyből egész évben tudják támogatni a rászoruló gyerekek fejlesztését.

MW

Az Ökumenikus Segélyszervezet táboraiban olyan élményekkel gazdagodnak a gyerekek, amelyekről majd az őszi iskolakezdéskor büszkén számolhatnak be osztálytársaiknak

Forrás: MÖS

Az Ökumenikus Segélyszervezet még májusban hirdette meg Kapaszkodó programjához kapcsolódó adománygyűjtését. Az így befolyt összegből rászoruló gyermekeknek szerveznek élménytáborokat, valamint folytatják az egész évre kiterjedő felzárkóztató programjaikat – tájékoztatta portálunk a szervezet, amely munkatársai számára a nyári időszak kiemelten fontos, mivel ilyenkor a fejlesztő munka mellett olyan közösségi élményekkel tölthetik meg a gyerekek nyári szünidejét, amelyekről ők is büszkén számolhatnak majd be társaiknak az iskolakezdés során. A segélyszervet ismert önkéntesei, Katus Attila sportaerobik világbajnok és Wolf Kati énekesnő a Somogy vármegyei Kastélyosdombón szervezett sajtónyilvános eseményen bekapcsolódtak a tábori életbe és a gyerekekkel közösen vettek részt a fejlesztő foglalkozásokon.

A Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai és a táborozó gyerekek átveszik a Tesco által összegyűjtött adományokat
Forrás: MÖS

A kilenc helyszínen – napközis és bentlakásos formában – szervezett táborokban több mint négyszáz nehéz sorsú gyermek vesz részt. A szervezet Kastélyosdombón található Esélytáborában a többi között digitalizáció, sport-egészség, készségfejlesztő, önismereti és művészeti tematikájú bentlakásos táborokat, több – Borsod-Abaúj-Zemplén, Somogy, Hajdú-Bihar és Békés vármegyei – intézményében pedig napközis élmény- és fejlesztő heteket szerveznek a szakemberek.

A kirándulások, mozgásfejlesztő sport- és kreatív foglalkozások mellett olyan változatos programok is várják a résztvevőket, mint a természetismereti élménytúra, filmklub, lovas programok, hagyományőrzés vagy éppen mesenap.

A nyári élményhetek célja, hogy esélyt adjanak a rászorulóknak a hátrányok ledolgozására és a gyermekkor soha vissza nem térő pillanatainak megélésére, így ők is élményekkel feltöltődve térhetnek vissza az iskolapadba szeptemberben.

A segélyszervezet 2024 tavaszán hirdette meg hagyományos országos pénzadománygyűjtését a gyermekekért végzett munkájának támogatására. Az így befolyt mintegy 80 millió forintból egyrészt a nyári táborokat, másrészt az egész évben működő Kapaszkodó programjukat finanszírozzák. A szervezet munkáját folyamatosan segítik az egyéni adományozók, ehhez a célzott gyűjtéshez pedig több céges támogató is csatlakozott.

Ebben az évben is kiemelt szerepet vállalt a segélyszervezet stratégiai partnere, a Tesco. Az áruházlánc jóvoltából, a pénztáraknál megvásárolt több mint 200 ezer kuponból, 50 millió forint adomány gyűlt össze. Az áruházlánc adományának ünnepélyes átadására július 10-én, az Ökumenikus Segélyszervezet kastélyosdombói Esélytáborában szervezett élményhetén került sor.

A Sonline.hu somogyi hírportál kastélyosdombói táborról összeállított képgalériáját ITT tudja megtekinteni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában