Eldőlt

2 órája

Újraválasztották Ursula Von der Leyent

Támadta a békemissziót, cserébe a háborúpárti koalíció – a politikus botrányai ellenére – megszavazta a második ciklusát.

MW

Ursula von der Leyen örül a győzelmének

Forrás: AFP

Fotó: Frederick Florin

Ismét Ursula von der Leyen vezetheti az Európai Bizottságot, dőlt el heves viták után az Európai Parlamentben – tudatta a Mandiner.

A számos botrányba keveredett, a magyar kormánnyal szemben kiemelkedően kritikus politikusnak 360 szavazatra volt szüksége, az eredmények azonban így alakultak:

Mellette: 401-en
Ellene: 284-en
Tartózkodott: 15-en
Érvénytelen: 7.

A lap emlékeztet: a politikus sorsa az utolsó pillanatokig nem volt egyértelmű. Miközben lényegében magánháborút folytat Magyarország ellen, bojkottálva a soros elnökséget, támogatói ingadozónak tűntek.

Kemény vita előzte meg a szavazást

A politikus a szavazás előtt kapott hideget-meleget; a vitában Európa jövője kapcsán elsősorban a jobboldal támadta a migrációs politikája miatt.

A lengyel Ewa Zajączkowska-Hernik EP-képviselő, a Szuverén Nemzetek Európája (ESN) képviselőcsoport vezetője pedig közölte, 

az Európai Bizottság elnöke felelős „minden egyes nemi erőszakért [és] aljas támadásért, amelyet az illegális migránsok követnek el”, így a börtönben lenne helye, nem az EB élén.

Harald Vilimsky, az osztrák FPÖ EP-képviselője megvédte Von der Leyen kritikáitól a magyar miniszterelnököt, és távozásra szólította fel az EB-elnököt.

„Ma Európa gyengébb, mint öt éve volt” – közölte vele Gál Kinga fideszes EP-képviselő.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában