Uniós harcias hisztéria

2024.07.10. 13:22

Von der Leyennek nem tetszik a magyar kormányfő békemissziója

Az EB-elnök „rendkívül elégedetlen” és „fuldoklik a dühtől” – állapította meg a francia Hazafiak párt vezetője, Florian Philippot.

MW

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Ronald Wittek

Ursula von der Leyen „rendkívül elégedetlen" Orbán Viktor békemissziójával – idézi a RIA nyomén a Mandiner Florian Philippot-t, a francia Hazafiak párt vezetőjét.

Von der Leyen fuldoklik a dühtől, amiért a magyar miniszterelnök a párbeszéd és a béke üzenetét hordozza, tehát az Európai Unió harcias hisztériájának az ellenkezőjét

 – mutatott rá Philippot, aki szerint sokatmondó, hogy a Bizottság első embere ilyen negatívan reagál a magyar miniszterelnök béketeremtő törekvéseire. Hozzátette, Franciaországnak ki kellene lépnie az Európai Unióból, amit ő egyszerűen csak hadigépezetnek tart.

A Mandiner felidézi, hogy korábban Vlagyimir Rogov, az orosz közkamara szuverenitási kérdésekkel foglalkozó bizottságának elnöke is hisztériának nevezte az uniós reakciókat. 

Az eredeti cikket IDE kattintva olvashatja el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában