Az új ukrán rakétadrón fordíthatja meg a háború kimenetelét? (videó) – frissül

914. napja tart a háború a szomszédunkban. Hírfolyamunkban az MTI, a Magyar Nemzet, a Mandiner és az Origo híreiből válogatunk.

MW

Az ukrán nemzeti gárda 15. zászlóaljának katonája ukrán felderítő drónt indít el

Forrás: MTI/AP

Fotó: Andrij Andrijenko

Cikkünk frissül!

Az új ukrán rakétadrón fordíthatja meg a háború kimenetelét?

„A két és fél évig tartó, teljes körű háború alatt Oroszország mintegy tízezer különféle típusú rakétát és több mint 33 ezer siklóbombát lőtt ki Ukrajnára” – írta az ukrán elnök az X-en.

Szerinte az ukrán városok elleni támadások leállítását úgy érhetik el, ha célba veszik azokat a repülőtereket, ahonnan az orosz gépek felszállnak.

„Tegnap megtörtént új fegyverünk – a Palianicja ukrán nagy hatótávolságú rakéta-drón – első sikeres harci alkalmazása” – írta Volodimir Zelenszkij. Ez saját ukrán fejlesztés jegyezte meg, és azt is hozzátette, hogy fokozzák a dróngyártást, hogy megsemmisítsék az ellenséges támadó erőket.

Újságírók estek áldozatul egy orosz támadásnak

Éjjel a Donyecki területen az oroszok egy kramatorszki szállodára mértek csapást. Ezt jelentette a Telegramban a donyecki területi katonai közigazgatás vezetője, Vadim Filascskin – írja a Magyar Nemzet.
Az éjszaka közepén az oroszok megtámadták Kramatorszk városát. Egy másik célpont a városban egy szálloda volt – jelenleg két sérültről tudnak, egy ember pedig a romok alatt van. Mindhárom áldozat újságíró, ukrán, amerikai és brit állampolgárok – írta Vadim Filascskin. A szálloda mellett egy közeli többemeletes épület is megrongálódott. A hatóságok, a rendőrség és a mentők a helyszínen dolgoznak. A törmelék eltávolítása és a mentési művelet folyamatban van.

ORFK: több mint huszonhatezren érkeztek Ukrajnából szombaton

Az ukrán–magyar határszakaszon 8204-en léptek be Magyarországra szombaton, a román–magyar határszakaszon belépők közül pedig 17 810-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) vasárnap az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 77 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért – áll a közleményben.

A szombati eseményekről itt olvashat:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában