MCC Feszt

1 órája

Még Indiában is követendő példa Orbán Viktor nagystratégiája

Samir Saran, az indiai ORF agytröszt elnöke szerint a világ vezetőinek a magyar kormányfő békemisszióját kellene követniük.

MW

Samir Saran, az Observer Research, Ázsia egyik legbefolyásosabb agytrösztjének elnöke előadást tart India hajnala címmel a Mathias Corvinus Collegium (MCC) által szervezett MCC Feszten, Esztergomban 2024. augusztus 3-án

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Orbán Viktorral egyetértésben a béke fontosságát hangsúlyozta Samir Saran, a többek között kül- és biztonságpolitikával, valamint genderügyekkel foglalkozó indiai Observer Research Foundation agytröszt elnöke a Magyar Nemzetnek adott interjúban az idei MCC Feszten.

A magyar kormányfő nagystratégiáját támogató elnök kijelentette:

ma azért kell minden nemzetközi vezetőnek a politikája középpontjába a békemissziót helyeznie, mert ha ez nem történik meg, akkor mindenki szenvedni fog.

Samir Saran hangsúlyozta: cserben hagyjuk az állampolgárainkat, a gazdaságainkat és a társadalmainkat, mert a konfliktust választottuk a béke helyett. Vissza kell menni abba a korba, amikor a világ vezetői felhagytak a háborúkkal, mert megértették azoknak az árát, és elkötelezték magukat a tartós béke mellett. Most is ezt kellene tenniük.

Samir Saran arra is kitért, hogy

a hatalmas fejlődésben lévő Indiának Magyarország fontos gazdasági partner,

de azt is elmondta, hogy társadalmukban a gender témaköre nem foglalkoztatja az embereket.

További részletekért kattintson.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában