Békemisszió

6 órája

Óriási támadást indítottak Orbán Viktor ellen (videó)

A Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója a Kossuth Rádió reggeli műsorában arról beszélt, az európai politikusok egy része minden lehetséges módon támadja Orbán Viktort, aki a békéért küzd.

MW

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő érkezik az Európai Unió brüsszeli csúcstalálkozójára a kétnapos tanácskozás első napján, 2024. június 27-én

Forrás: MTI

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

„Miért is van szükség a békemisszióra? Egy, ez egy erkölcsi, morális, keresztényi kötelesség. Emberek halnak meg, ráadásul százezerszám, és magyarok is meghalnak. Kettő, óriási a háborúnál az eszkalációs veszély, a kiterjedés veszélye, a harmadik világháború kockázata, és három, ennek a konfliktusnak nincs megoldása a harctéren, a csatatéren, ahol csak halottak vannak. Tehát, ez a három legfontosabb ok a békemisszió mellett” – fogalmazott Menczer Tamás a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. 

„Az is látható, hogy a háborúpártiak óriási támadást indítottak Orbán Viktor magyar miniszterelnök ellen a békemisszió miatt. Hát miket mondtak? Visszaél azzal, hogy az unió soros elnöki posztját Magyarország tölti be, kihasználja ezt, stb. Minthogyha Orbán Viktor egy rossz célért küzdene. A békéért küzd. A béke mióta rossz? Én nem tudtam, hogy a béke rossz. Én úgy tudtam, hogy a béke jó” – emelte ki Menczer Tamás, hozzátéve, hogy ehhez képest minden lehetséges módon támadják Orbán Viktort, aki a békéért küzd.

Menczer Tamás úgy értéket, azonban, mint általában, 

Orbán Viktor most is legalább 4-5 lépéssel az európai politikustársai előtt jár, 

ugyanis a békemisszió kezdete és a magyar miniszterelnök Európai Tanácsnak készített jelentése óta tárgyalt egymással az amerikai és az orosz védelmi miniszter, a kínai és az amerikai külügyminiszter, a kínai és az orosz külügyminiszter, a svájci és az orosz külügyminiszter. Donald Trump tárgyalt Zelenszkij ukrán elnökkel. 

Szóval látszik, hogy Orbán Viktor 4-5 lépéssel megint előrébb jár. Békére van szükségünk, és a békéért fogunk dolgozni a továbbiakban is minden háborúpárti nyomásgyakorlás ellenére

– zárta gondolatait Menczer Tamás.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában