Jó kedvvel az iskolába!

2 órája

Online adománygyűjtést szervez a Magyar Vöröskereszt az iskolakezdéshez

Online adománygyűjtéssel segíti az iskolakezdést rászoruló családoknál a Magyar Vöröskereszt. A szervezet az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta: az augusztus 31-ig beérkező pénzfelajánlásokból tanszereket és iskolaszereket vásárolnak, majd azokat eljuttatják a rászoruló családoknak.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Yuganov Konstantin

A színes ceruzák, a tornaruházat, a sportcipők megvásárlása több tízezres tételt is jelenthet. Ezek beszerzéséhez adnak támogatást – hangsúlyozták a közleményben. 

A tájékoztatás szerint a szervezet országszerte 3000 iskolásnak és családjának nyújt iskolakezdő támogatást a lakosság bevonásával. A felajánlásokból iskolatáskát, tornazsákokat, tolltartókat, tollakat, ceruzákat, színesceruza-csomagokat és füzeteket szereznek be szeptember elején.

Az érdeklődők három formában adományozhatnak: a szervezet weboldalán, a https://voroskereszt.hu/adomanyozas/kampany-tamogatasa/jokedvvel-az-iskolaba/ linkre kattintva; az 10405004-00026542-00000005 számlaszámra történő, közleményben iskolakezdés megjegyzéssel ellátott átutalással; és a 1359-es telefonszámra indított hívásokkal, vagy az ADOMÁNY szó SMS-ben elküldésével.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában