Közoktatás

9 órája

Kihirdették az előttünk álló tanév rendjét, íme a legfontosabb dátumok

A diákoknak szeptember 2-án kell beülniük az iskolapadokba, a tanév utolsó tanítási napja június 20-án lesz.

MW

Forrás: Getty Images

Fotó: Compassionate Eye Foundation/Robert Daly/OJO Images

A 2024/25-ös tanév szeptember 2-án indul, az utolsó tanítási nap 2025. június 20-án lesz, másnaptól kezdődik a nyári szünet – áll a Belügyminisztérium Magyar Közlönyben megjelent rendeletében. A tanév első félévnek január 17-én lesz vége, a diákok egy héttel ezután kapják meg a félévi bizonyítványaikat.

A jövő évi érettségik május 5-én kezdődnek majd. Az őszi szünetet megelőző utolsó tanítási nap október 25-e, péntek lesz, a tanulóknak november 4-én, hétfőn kell majd ismét az iskolapadba ülniük. Téli szünetre a december 20-i utolsó tanítási nap után mehetnek majd a fiatalok, és január 6-án kell visszatérniük az oktatási intézmények falai közé. Tavaszi szünetre április 17-e és 27-e között mehetnek a diákok.

A központi írásbeli felvételi jelentkezési határideje 2024. december 2-a lesz, a vizsgák az új évben, január 18-án 10 órától lesznek. A pótló központi felvételi vizsga január 28-án lesz. Megjegyzendő: a központi írásbeli vizsgára jelentkezés nem váltja ki a középfokú iskolákba történő jelentkezést, ennek határideje február 20-a lesz. A szóbeli felvételi vizsgákat tavasszal, március 3-a és 20-a között tartják.

A rendeletet ide kattintva tudja megtekinteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában