Tanévkezdés

2 órája

Elindult a nagycsaládosok és az Auchan közös tanszergyűjtése

Elindult a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) és az Auchan közös tanszergyűjtése, az akció augusztus 8-tól 24-ig tart – jelentették be a NOE és az áruházlánc közös sajtótájékoztatóján csütörtökön Budaörsön.

MW

Az elmúlt három évben 27 ezer gyermeknek és családjuknak tudtak segíteni.

Forrás: MTI

Fotó: Lakatos Péter

Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke elmondta,

immár hetedik éve szervezik meg a vállalattal közösen tanszergyűjtési akciójukat, az elmúlt három évben 300 ezer iskolaszer gyűlt össze, amelyekkel 27 ezer gyermeknek és családjuknak tudtak segíteni.

Mint mondta, az összefogáson túl a legnagyobb köszönet a vásárlóknak jár, hiszen a koronavírus-járvány és a gazdasági válság idején is évről évre többen támogatták a szervezetet.

Akkor a legkönnyebb egy hátizsák, ha az tele van jó szívvel adományozott iskolaszerekkel

– fogalmazott a NOE elnöke.

Az összegyűjtött adományokat az egyesület helyi szervezetein keresztül juttatja el a legrászorultabbaknak.

Beneda Attila családügyekért felelős helyettes államtitkár arról beszélt, hogy a kormány 2010 óta családbarát országot épít, több mint harminc féle családtámogatási elemmel segítve a családokat.

Az intézkedések közül a legsikeresebbnek a közoktatásban bevezetett ingyenes tankönyv rendszert nevezte, ami elmondása szerint évről évre 100 ezer forintos megtakarítást jelent a családoknak.

Mint mondta, ez a fajta gondolkodás csak akkor tud gyökeret verni, ha a kormányzati intézkedéseken túl a vállalati szféra és a civilszervezetek is együttműködnek.

Erre jó példa a NOE és az Auchan akciója, hiszen – mint fogalmazott – vannak családok, akiknek az ingyenes tankönyvek mellett is komoly nehézséget okoz az egyéb tanszerek megvásárlása.

Varga-Futó Ildikó, az Auchan Magyarország stratégiai és ESG igazgatója azt mondta, a tanévkezdés mindig kihívás a családok számára, azonban az áruházlánc széles termékkínálattal, kedvező árakkal, köztük saját márkás termékekkel és a tanszergyűjtési akcióval igyekszik segíteni a családoknak.

Ezen kívül az Auchan Magyarország egymillió forintos pénzbeli adománnyal is segíti a NOE-t, így is támogatva a nagycsaládosok akcióját – tette hozzá.

Arra kérik vásárlóikat, hogy egy-két tanszerrel többet vegyenek, és helyezzék el azokat az áruházi gyűjtőpontokon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában