Belengette visszavonulását

2024.08.23. 12:01

Ungár Péter és az LMP is „kicsekkolt” az intézményes ellenzékből

A visszavonulásról, tisztújításról, Magyar Péterről és az ellenzéki tábor állapotáról is beszélt a Telexnek Ungár Péter az első interjújában, amit a június 9-i választás óta adott – írja a Mandiner.

MW

Ungár Péter, az LMP társelnöke

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

„Azt hittük, hogy valamilyen módon honorálni fogják a szavazók, hogy az összefogáson belül mi voltunk a legkritikusabbak az ellenzéki elittel szemben. Ezt nem mértük fel jól, nem érdekelte a választókat, mert ugyanúgy részei voltunk az összefogásnak” – értékelte szereplésüket Ungár Péter.

Az LMP-s politikus a jövővel kapcsolatban elmondta, hogy ő személyesen és az LMP is „kicsekkolt” az intézményes ellenzékből.

Érdekes kérdés, hogy akkor mi vagyunk, de nem vagyunk többé része ennek az ellenzéknek – mondta Ungár Péter. Hozzátette: „A legfontosabb közvetlenül választott politikai pozíció a főpolgármesteri poszt, és a jelöléskor szembementünk az intézményes ellenzékkel” – hangsúlyozta az LMP társelnöke.

A politikus megerősítette, hogy a hétvégén újraindul pártja társelnöki tisztségéért, belengette a visszavonulását is. Mint mondta, 2026-ig még marad, mert nem akarja más politikusnak átadni a helyét a baloldali összefogás listájáról, azonban például a politikusi Facebook-oldalát törölni fogja állítása szerint, és azt is valószínűsíti, hogy a következő országgyűlési választás után felhagy a politizálással.

A teljes cikk IDE KATTINTVA olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában