Botrány

14 órája

Óbudai korrupciós ügy: a baloldal háttérembere nem kötött vádalkut

Az óbudai korrupciós ügy egyik szereplőjének, P. Gábornak az ügyvédje nyilatkozott a Magyar Nemzetnek. Barabás Éva elmondta, védence nem kötött egyezséget az ügyészséggel, azt pedig tagadja, hogy ő szerepel abban a videóban, amelyben korrupciós pénzeket számolnak.

MW

Polgármesteri Hivatal Óbudán, a Fő téren

Forrás: MTI

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

Az óbudai korrupciós ügy egyik szereplőjének, P. Gábornak az ügyvédje reméli, hogy védencének szeptemberben már nem hosszabbítják meg a letartóztatását. Szerinte ugyanis a kényszerintézkedésre semmi szükség. Barabás Éva a lap érdeklődédére elmondta, hogy a bíróság a bizonyítási eljárás esetleges befolyásolásának veszélye miatt rendelte P. Gábor letartóztatását – írja a Magyar Nemzet.

Ezzel összefüggésben felhívta a figyelmet arra a körülményre, hogy az ügyben még 2021 végén rendelték el a nyomozást az úgynevezett Anonymous-videók hatására.

Ha bárki bármit befolyásolni akart volna, azt már régen megtehette volna, de nem történt ilyen és az ügyészség sem tudott ilyet felmutatni egyik gyanúsított esetében sem

 – hangsúlyozta.

Kitért arra, hogy az ügy gyanúsítottjainak többsége szabadlábon védekezhet, ők megkaphatják a teljes nyomozati iratot, azt kezdenek vele, amit akarnak, esetükben nem tett indítványt az ügyészség kényszerintézkedés alkalmazására. Sérelmezte azt is, hogy míg a sajtó megszerezte a nyomozati dokumentumokat, ügyfelének az iratmegismerési jogát az ügyészség továbbra is korlátozza.

– A gyanú szerinti állítólagos vesztegetővel szemben, aki egyébként első körben tagadta a bűncselekmény elkövetését, az ügyészség soha semmilyen kényszerintézkedésre nem tett indítványt – nehezményezte az ügyvéd. Barabás Éva hozzátette, hogy ez a személy nem sokkal később egyezséget kötött az ügyészséggel, korábbi tagadása ellenére beismerő vallomást tett és lényegében az ő terhelő vallomása alapján került sor Czeglédy Gergő alpolgármester meggyanúsítására.

Az ügy részleteiről nem kívánt beszélni, de mint mondta, az ügyészség a gyanúsítottakat terhelő bizonyítékok java részét különböző alkuk útján szerezte be. Elárulta továbbá, hogy a vádhatóság a védencének is felajánlotta az egyezségkötés lehetőségét, amitől azonban P. Gábor elzárkózott.

A teljes cikk a további részletekkel IDE KATTINTVA olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában