Érdekes egybeesések

2 órája

A Magyar Péter által vezetett Diákhitel Központtal kötött túlárazott szerződést a Tisza Párt szervezője

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő a Facebook-oldalán jelentkezett egy bejegyzéssel, amelyben arról ír, hogy Magyar Péter még a Diákhitel Központ vezetőjeként ellenjegyzett túlárazott szerződéseket.

MW

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke

Forrás: MTI

Fotó: Purger Tamás

Hadházy kiemelte, egyes szerződések a véleménye szerint feleslegesek voltak. Példaként azt írta, az egyik cég 14 millió forintért a KSH-tól származó adatokból próbálta meg kiszámolni, hogy a Diákhitel Központ tevékenysége mennyivel járult hozzá a magyarországi GDP-hez.

Ahogy az ilyen esetekben lenni szokott, a poszt alatt hamarosan megjelent Magyar Péter, és kommentelni kezdett. 

A Tisza Párt elnöke „méltánytalannak és igaztalannak” titulálta Hadházy szavait. Magyar mintha igencsak összezavarodott volna, magyarázkodó kommentjét ugyanis nagyon sokszor átírta.

A független képviselő egyik állítására reagálva kiemelte: 

nem tudom, milyen online marketing cégről beszél, amely egyengeti a Tisza Párt tevékenységét. Én nem dolgozom olyan céggel jelenleg, amely a Diákhitelnél tendert nyert

 – írta Magyar Péter.

Csakhogy az egyik, nettó 13,34 millió forintba kerülő, egyébként gyakorlatilag teljesen felesleges tanulmányról szóló szerződést 2021. december elsején írta alá. A Diákhitel Központ ekkor a Troia Media Kft.-vel kötött megállapodást, a dokumentumot Trentin Balázs Lajos írta alá a cég részéről. A szerződés tárgya a cikkünk elején említett téma: a Magyar Péter által vezetett szervezet „valószínűsített hatása” a nemzetgazdaságra.

Trentin Balázs neve aligha lehet ismeretlen Magyar Péter számára, a Troia Media Kft. vezetője ugyanis jelenleg a párt fontos szervezője.

 A Magyar Nemzet úgy értesült: a tiszások 2024. augusztus 17-én szerveztek egy találkozót öt Pest megyei választókerület városi koordinátorai számára Dunaharasztin. Az eseményen vendégként volt jelen Kiss József és Trentin Balázs, akik a Tisza szigetek létrehozásáról és működtetéséről beszéltek. Az úgynevezett Tisza szigetek a korábbi polgári körök mintájára létrehozott helyi Tisza párti szervezetek.

A Magyar Nemzet teljes cikke ITT olvasható el. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában