Diszkóbotrány

9 órája

Magyar Péter a mentelmi joga adta biztonság miatt ennyire agresszív?

Az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója az Origónak arról beszélt, egy politikus egyik fő erénye a feddhetetlensége kellene hogy legyen.

MW

Magyar Péter, a Tisza Párt vezetője

Forrás: MW

Fotó: Polyák Attila

Érdekes kérdés az, hogy mindezt már a mentelmi jog adta relatív biztonságérzet miatt engedhette meg magának, vagy egy zsigeri reakció része volt a férfi megütése és a telefonjának elrablása? – tette fel a kérdést Tóth Erik Magyar Péter diszkóbotrányával kapcsolatban.

Az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója az Origónak adott interjúban arról beszélt, egy politikus egyik fő erénye a feddhetetlensége kellene hogy legyen, ám Magyar Péterék nem szerepelnek túl jól:

már kapcsolatba léphettek a Bajnai Gordon-féle DatAdat egyik cégével, míg a saját szervezete pénzügyeit egy olyan emberre bízta, akit korábban számtalan ügyfél megkárosítása miatt fegyházbüntetésre ítéltek, de az sem vet jó fényt a pártra, hogy Magyar Péter jobbkeze, Radnai Márk egy hasonlóan agresszív, testi sértéssel fenyegetőző figuraként lett a párt alelnöke nemrég.

A szakértő felidézte, miután előkerült néhány felvétel Magyar Péter diszkóbotrányáról, fontos lépés volt, hogy az azokat készítő férfi kiállt a nyilvánosság elé.

Tóth Erik arra is kitért, a most megszólaló férfi és a korábban zaklatott nő, Laura színre lépése is fontos a nyomozás szempontjából.

– A diszkóbotrány előtt is voltak már Magyar Péter erkölcsi és morális tisztakezűségét megkérdőjelező ügyek napirenden – ideértve azt, hogy politikai haszonszerzésből képes volt a saját szeretteit elárulni – de ez az eseménysorozat most súlyosabban érintheti őt és a támogatói körét is. Egymástól függetlenül két forrás is megerősíti azt, hogy Magyar viselkedésproblémái nem egyszeri esetek voltak – jelezte, hozzátéve, hogy noha a lényegen nem változtatnak az új részletek, beszédes a nemrég megjelent közvélemény-kutatás, amely szerint az ellenzéki szavazók sem tartják elfogadhatónak ezt a fajta viselkedést.

Tóth Erik szerint egy tisztességes politikus azonnal levonta volna a megfelelő következtetéseket: a lemondás és a bocsánatkérés ezúttal azonban elmaradt, sőt, ehelyett Magyar Péter csak mellébeszélt és mindent megpróbált áthárítani, mintha ő csak áldozat lenne.

A teljes cikk a részletekkel ITT olvasható el.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában