Polgárdi

2015.10.06. 10:53

Egészséges ivóvíz Tekerespusztán

Polgárdi – Elkészült a vízminőség-javító beruházás Polgárdi-Tekerespusztán, a szociális intézmény lakói és az ott dolgozók már nem zacskóból fogyasztják az egészséges ivóvizet.

V. Varga József

Az állami pályázati konstrukció nyomán befejeződött a Fejér Megyei Integrált Szociális Intézmény polgárdi-tekerespusztai telephelyének ivóvízminőség-javító beruházása. A vezetékes ivóvíznek immár megfelelő az arzéntartalma, valamint a vas- és mangánkoncentrációja. A keddi átadáson Fischer László, a kivitelező Szabadics Zrt. projektvezetője és Fazekas Lajos, az üzemeltető Fejérvíz Zrt. kőszárhegyi üzemmérnökségének vezetője mutatta be a létesítményeket és a technológiai elemeket.

Pál Mária (b), Fazekas Lajos, Fischer László és Nyikos László az átadáson 
Fotó: V. Varga József

Részt vett az átadáson Nyikos László, Polgárdi polgármestere és Pál Mária, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fejér megyei kirendeltségének munkatársa, a fenntartó képviselője. Az önkormányzat eleget tett törvényi kötelezettségének, a város közigazgatási területén nincs már arzénos ivóvíz, a szociális intézmény lakói és a telephelyen dolgozók egészséges ivóvizet fogyaszthatnak – mondta el lapunknak Nyikos László. A polgármester köszönetét fejezte ki a projekt valamennyi közreműködőjének a szakmai támogatásért. Megtudtuk: a 81,8 millió forintos összköltségű pályázat 73,6 millió forintos támogatásban részesült.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!