szponzorált tartalom

2021.03.30. 17:38

A nyomtatók élettartamát minőségi patronokkal hosszabbíthatjuk meg

Minél intenzívebb egy nyomtató használata, értelemszerűen annál gyorsabb a kopás, a fogyóeszközök pedig fokozott ütemben szorulnak pótlásra, cserére.Egy nyomtató élettartamát a papír minősége csak minimális mértékben befolyásolja, de egészen más a helyzet a tonerek, festékpatronok esetében.

Fotó: Jakkrit Laipaet / Shutterstock.com

Az új nyomtatóktól elvárható magas minőségű nyomtatás az esetek nagy részében az első patroncsere után alig észrevehetően ugyan, de negatív irányba mozdul el. Magyarán, a színek egyre kevésbé lesznek élénkek, frissek, a kép egy idő után elmosódottabb lesz, összességében a minőség romlásáról beszélhetünk.

Mi ennek a jelenségnek az oka?

A nyomtató alkatrészeinek természetes kopása csak minimálisan befolyásolja ezt a kérdést, a döntő tényezőt a patronok, festékkazetták minősége jelenti.

Minőség kontra mennyiség

Sajnálatos módon még ma is elterjedt nézet a nyomtatók felhasználói között, hogy megéri gyanús eredetű, és ugyancsak gyanúsan olcsón megkapható festékpatronokkal kísérletezni nyomtatóink minél kisebb fenntartási költségei érdekében.

Az ilyen ügyeskedés szinte minden esetben megbosszulja magát, hiszen a minőséget nem lehet semmivel kompenzálni. Az olyan kiemelkedő minőséget képviselő nyomtatók, mint a Canon Pixma sorozatba tartozó TS 3350 roppant érzékenyek erre a faktorra, amennyiben a nem minőségi festékpatronok használata azonnal meglátszik a nyomtatás minőségén.

Egy Mercedestől sem várjuk el, hogy Trabantba való üzemanyag keverékkel a maximális teljesítményt nyújtsa, ugyanez érvényes a nyomtatók esetében is.

Ha tehát folyamatosan kiegyensúlyozott, azonos minőségű nyomtatást várunk el, érdemes a Canon Pixma TS3350 patron beszerzését olyan forrásból megoldani, ahol garantált a minőség.

A mennyiségi faktort persze nem érdemes teljesen kizárni ebből a kérdésből.

A minőség és a mennyiség ugyanis nem feltétlenül zárja ki egymást, ha a két fogalom ugyanabban a zárt rendszerben érhető el. A nyomtatópatronok kérdése esetében ez úgy jelentkezik, hogy egyúttal komoly megtakarítás is elérhető.

Aki felmérte, hogy mik a nyomtatóhasználat időszakos igényei, vagyis mennyi festéket fogyaszt el adott időintervallumban, annak jó megoldás lehet a multi pack kiszerelés.

Ilyen a HP 903 XL MultiPack, mely egyesíti magában az összes felsorolt előnyt, vagyis a megszokott nyomtatási minőséget, a gazdaságos és olcsó kiszerelést, valamint a megfelelően hosszú élettartamot.

Intenzív használat mellett ez a legkedvezőbb variáns, ahol nem szükséges kompromisszumot kötnünk a minőség rovására, és a zsebünket sem terheli meg a szükségesnél jobban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában