Hirdetés

2 órája

Szakcsi Rádió Jazz Fesztivál a nyár utolsó hétvégéjén a Balatonnál

Háromnapos jazzfesztivált rendez a műfaj hazai képviselőinek részvételével Salföldön a Szakcsi Rádió. A közmédia április végétől hallható online jazzrádiójának élő zenei eseményére, a Szakcsi Rádió Jazz Fesztiválra augusztus utolsó hétvégéjén várják az érdeklődőket.

PR cikk
Forrás: MTVA

A közmédia a hazai jazzélet egyik legjelesebb képviselőjéről, Szakcsi Lakatos Béláról elnevezett, április végétől hallható online jazzrádiója, indulása évében jazzfesztivált rendez. A magyarországi jazzszcéna évtizedek óta pezsgő életének aktív támogatását célul tűző, a nap 24 órájában hallható adó a népszerű műfajt új formában, élőben is elhozza közönsége számára. A fesztiválozó közönség és a zenerajongók számára a nyár utolsó hétvégéjén a Balaton északi partján, Salföldön rendezik meg a háromnapos Szakcsi Rádió Jazz Fesztivált.

A fiesztán olyan hazai jazzelőadókkal találkozhatnak, mint a nyitóestén zenélő Stankiewicz – Fekete-Kovács Quintet, vagy a második napon Lukács Miklós – Szakcsi Lakatos Róbert Duó, illetve két ikonikus jazz-zenész kollaborációjaként a Borbély – Dresch Quartet. A zárónapon a Balázs Elemér Group szórakoztatja majd a helyszínre látogató közönséget.

A Szakcsi Rádió a jazz műfajának minden szereplőjét szeretné összefogni, megszólítani és otthont biztosítani a jazzműhelyek, alkotók, előadók, együttesek számára az idén első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal megrendezett fesztivál által is. A Szakcsi Rádió műsora az egész ország területén ingyenesen elérhető bárki számára: az augusztus végi fesztivált is élőben közvetíti, így a rádióhallgatók is élvezhetik a kiváló koncerteket, nem csak a helyszínen jelenlévők. A Bartók Rádióban egy későbbi időpontban lesznek hallhatók a helyszínen rögzített koncertek. 

Jegyek kaphatók a helyszínen, valamint az Interticket felületén, további részletek pedig az esemény Facebook-oldalán találhatók.

Szakcsi Rádió Jazz Fesztivál augusztus 29–30–31-én Salföldön, a Káli Fecskében és élőben a Szakcsi Rádióban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában