2017.05.12. 10:25
Frissen, izgalmasan - Variációk tavaszra és öntetekre
A friss idényzöldségek a tavasz legnagyobb ajándékai. Ám kivárni érkezésüket nem mindig olyan egyszerű feladat. A hosszú, kemény tél után szinte már éhezünk a ropogós, élettel és vitaminokkal teli fogásokra, amelyekben az a jó, hogy nem kell túlbonyolítani őket. Önmagukban is megállják a helyüket, ízesítésük pedig a minimalizmus mellett a zöldfűszerekre korlátozódik.
Gazsó Róbert fehérvári konyhafőnök a márciusi Prémium magazin kérésére olyan „gasztroszettet” produkált, amit bárki elkészíthet otthon is, úgy érezve, hogy a legjobb szállodák egyikében tálalták fel neki.
(Fotó: Molnár Artúr)
A fő irányvonal a tavasz hirdetése, üde ízvilággal, gyümölcsökkel, zöldségekkel, megbolondítva egy kis extravaganciával, de csak elegánsan, finoman, nem túlgondolva, erőltetve azt. A hangsúly ezúttal nem a főfogásokon van, hanem azon, hogyan tudjuk őket különböző öntetekkel – divatos szóval élve: chutney-kkal – egészen különböző hangulatúvá varázsolni. A harmóniára törekvés a cél, melynek mezsgyéjén haladva izgalmas tavaszi gasztrokalandozásokra invitáljuk a Prémium magazin olvasóit.
Kövessenek a Facebookon is!