Randevú a város határában

2019.07.10. 07:30

Motoros találkozó Fekete Sas-módra

Benzingőz és motorhang. Sörök, haverok, szegecsek. A metált bírod? Mármint fényezésben. És zenében? A Fekete Sas Motoros Nemzetség 23. motoros találkozója péntektől vasárnapig zúz a város határában.

V. Varga József

Viktória! Győzelem! A zöld zetor is velünk van, gyerekek! Fotó: FMH-archív

A polgárdi motorosok hagyománytisztelők, a programok a jól bevált receptet követik: vasak, rock és buli! A huszonharmadik alkalom önmagáért beszél. A „szelíd motorosok” itt vannak évről évre, nyomják, ahogy a csövön kifér, régi és új fazonok jönnek, a koncerteken a bandák múltat idéznek és jelent feszegetnek.

Amazonok sisak nélkül – kiengedték a (motor)hangjukat
Fotó: FMH-archív

A Fekete Sas Party névre hallgató nemzetközi motoros találkozó péntektől vasárnapig zúz majd Polgárdiban. A helyszín néhány éve már nem a volt szovjet laktanya egykori alakuló tere és lankás vidéke, hanem a Kútfejek című filmből is ismert benzinkút környéke a város határában.

Újfent népekre, cuki mocikra és fenséges cirkálókra vár a környék. A gépész urak motorblokkot hangolnak majd, a harci szekér elé vad lóerőket fognak, széplányok varázsolnak, ezerrel szól majd a rock és a heavy.

Viktória! Győzelem! A zöld zetor is velünk van, gyerekek!
Fotó: FMH-archív

Polácska Marcsitól és Horváth Pétertől tudjuk, hogy pénteken (július 12.) délután (talán öt óra magasságában?) streetfighter show-val nyitnak, aztán retró virslievő verseny, bokszbemutató Moldicz Tamás mesteredzővel, kérdezz-felelek kvíz és sörivó próba sorjázik. Szombaton (július 13.) hangerőversenyt prezentálnak és tombolahúzást tartanak, nem marad el a legendás szénatúrás sem, és ismét motoros kunsztoknak tapsolhatunk. Az elmaradhatatlan felvonulás 16 óra 40-től bűvöl majd el kicsit és nagyot egyaránt. A szervezők „spontán” flashmobbal készülnek (de ez még titok…), és a világot jelentő deszkákon ropja a Feketén-Fehéren táncos formáció.

Pénteken estétől (20 órától) éjjelig a Hangár21, a Zorall és a Blues Company, szombaton pedig a Vándor, a Pokolgép és a Junkies Brothers szól nagyot!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!