Programok

2009.09.17. 09:32

Varázslatos kelet az MMK-ban

Székesfehérvár - A Kulturális örökség napjai programsorozathoz a Fejér Megyei Művelődési Központ - Művészetek Háza is csatlakozott, így szeptember 19-én, szombaton ott is programok várják a nagyérdeműt.

feol.hu

A szombat éjszaka az 1001 éjszaka és a kelet varázsa jegyében telik majd.  A megyében sok helyen alakulnak hastánccal foglalkozó csoportok: nekik rendeznek versenyt 16 órától. A megmérettetésre 20 csoport jelentkezett: produkcióikat szakértő zsűri bírálja el Szigeti Kata elnökletével.  Tavaly éjjeli edényekből, az idén viszont papucsokból nyílik egyéjszakás tárlat: lesznek   a kelet varázsát idéző darabok  is. A megnyitón, 18 órakor  Fiedler Kata és Fiedler Zsuzsa olvas fel az Ezeregy éjszaka meséiből arabul és magyarul.    Az Amazon Táncstúdió 20 órától lép fel. A közönség megnézheti a kézművesek bemutatóját, de keleti édességeket is kóstolhat.
Azt is bejelentették: az MMK nem csak folyamatosan szépíti termeit, de új szakköröket is indít, általános iskolásoknak.  Októbertől az MMK ad  otthont Debreczeni Kati évek óta sikerrel működő, animációs filmkészítő műhelyének, az Animo-nak, amelybe várják a gyerekeket.  Ahogy a Start kreatív alkotócsoportba is,  amelyet a képzőművészeti egyetem hallgatói vezetnek  szombatonként:  rajzolni, festeni szerető, fantáziadús diákoknak. Detre Zsuzsa pedagógus Játszó-tér képességfejlesztő csoportjának  célja a tehetségfejlesztés, az irodalom, a drámajáték, a képzőművészet segítségével.A szakkörök mellett táncoktatást is tervez az MMK.  Bokor Attila táncos elmondta: modern tánc, társastánc,  argentin tangó és hobbi rock and roll szerepel a kínálatban. 
 
További programok a megyében ide kattintva!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!