Programok

2010.12.15. 16:14

Bála-labirintus és rosszaságláda

Bicske - Szalmabálákból építettek betlehemet a szent családnak a város szívében, s labirintust is, az adventi játékra.

Zsohár Melinda

Az adventnek része a csöndes befelé fordulás, de a vidám és izgatott készülődés is. Bicskén december 17-én kirakodóvásár lesz a katolikus templom előtti sétálóutcában kézműves termékekből, illetve az iskolások, óvodások által készített darabokból, amelyeket maguk a gyerekek árusítanak. A Bicskei Kertbarát Kör forral borral kedveskedik a felnőtteknek, a Bicskei Mezőgazdasági Zrt. forró csokoládéval a kisebbeknek. A tűzoltók segítségével bála-labirintust állítanak össze, ahol ügyességi versenyekkel szórakoztatják a vállalkozó szelleműek magukat és a közönséget. A feldíszített rosszaságláda afféle mágikus varázslattal igyekszik segíteni a lelkiismeret-furdalástól megszabadulni igyekvőkön. Eredetileg a gyerekeknek szánta az ötletgazda Guba Judit bicskei képviselő, a kulturális bizottság elnöke, négygyermekes édesanya a ládikát, ahová cédulán bedobhatják az elkövetett csínyről, mulasztásról szóló „vallomást” a „bűnösök”, amit aztán elégetnek. Aki ily módon „letette” terhét, meg is könnyebbülhet - ez a mágia lényege! S végül is nincs megtiltva felnőtteknek sem, hogy a maguk céduláját bedobják a rosszaságládába. Ki tudja, hátha nekik is segít a ceremónia
Délután négy órakor Pálffy István tévés személyiség, országgyűlési képviselő mutatja be könyvét a Nagy Károly Városi Könyvtárban Pannónia szíve címmel, amely a környék szubjektív útikalauza kíván lenni. Ugyanebben az időben a zeneiskolások karácsonyi koncertje hangzik fel a katolikus templomban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!