Programok

2012.01.23. 08:09

Dalba ültetett versek kicsiknek, nagyoknak

Székesfehérvár - Mesék mezején - zenés délutáni programot kínál a Vörösmarty Társaság január 29-én, amikor Cserta Gábor és Cserta Balázs ad elő Bokros János és Bella István verseiből, megzenésített formában.

Fejér Megyei Hírlap

Hej bunda, kopott bunda,/ kanász, juhász mind/ megunta! Nem is csoda ebugatta,/ bolhavásár dúl alatta!/ Már a bunda sem az, ami, / csak a Bundásé az igazi./ Nem gubáért kapható s hőben-hóban hordható!" - a többi között ez a vers, a Hej, bunda című és több hasonló is elhangzik majd megzenésített formában azon az esten, amelyen Cserta Gábor és Cserta Balázs adják elő a sárkeresztúri születésű Bokros János gyermekverseit. A Vörösmarty társaság programja január 29-én, vasárnap 16 órakor kezdődik a Kossuth utcai Vörösmarty teremben - felnőtteket, gyerekeket egyaránt várnak!
A Mesék mezején című posztumusz kötet 2008-ban jelent meg, az ebben található rímes költemények közül zenésített meg néhányat a Cserta Gábor-Cserta Balázs kettős. A műsor gerincét ezek a dalok adják, de a szintén Sárkeresztúrról származó Bella Istvántól is hangzanak majd el versek a muzsika nyelvén.
A két zenész egy kis hangszer bemutatóval színezi műsorát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!