Programok

2016.05.06. 14:00

Udmurt divatbemutató lesz a kastélykertben

A finnugor világ közepe az idén Iszkaszentgyörgy, ahol most éppen udmurtok és székelyek vendégeskednek.

B. Kiss László

2016-ban – Veszprémmel közösen – Iszkaszentgyörgy viselheti a Finnugor Kulturális Főváros címet. Ennek jegyében látogatott néhány hete a faluba az észt külügyminiszter asszony, most pénteken és szombaton pedig székely és udmurt hétvégét tartanak. A szervezésben sokat segített az udmurt Darali Leli, aki finnugor nagykövetként tölt több hónapot Iszkaszentgyörgyön, hogy tudósítsa a 25 milliós finnugor világot a kulturális fővárosban történtekről.

Darali Leli (bal szélen), akinek mandátuma hamarosan lejár, pénteken  emléklapot vett át Gáll Attila polgármestertől Fotó: B. Kiss László

A hétvégi programról: pénteken délután erdélyi témájú előadásokat hallgathattak meg az érdeklődők, majd bábelőadás, illetve kézműves foglalkozások következtek.

A szombat az udmurtoké, akik tucatnál többen érkeztek távoli, oroszországbeli hazájukból Iszkaszentgyörgyre. A szombat egyik legérdekesebbnek ígérkező programja a 11 órakor a kastélykertben tartandó udmurt divatbemutató. A délutáni események helyszíne a posta mögötti közösségi tér, ahol udmurt táncház és ételkóstolás is lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!