Púder Nélkül

2012.05.03. 05:47

Gyógyítanak és ruhákat terveznek, öltöztetnek az Év nője szavazás nyertesei

Székesfehérvár - Lapunk nyomtatott változatának olvasói Láng Juditot választották a tavalyi esztendő hölgyének. A megtisztelő címmel járó díjat a múlt héten személyesen vette át a doktornő. Az on-line szavazás nyertese Németh Anita lett.

B. Kiss László

Nagyon meglepődött, meghatódott, amikor tudomására jutott, hogy  lapunk  nyomtatott kiadásának olvasói őt választották meg a  2011-es esztendő  Év hölgyének - mondja Láng Judit. Az elegáns és rokonszenves doktornő, a megyei kórház és rendelőintézet szemészeti osztályának helyettes vezetője két gyerekével, a 15 éves Ádámmal és a 13 esztendős Dorkával érkezett a múlt héten a szerkesztőségbe, hogy Elekes András főszerkesztőtől átvegye a címmel járó díjat, egy nagyméretű, gravírozott kristályvázát.
A doktornő,  mint megjegyezte,  büszke a címre, amelyet  - ez meggyőződése  - a betegeinek, a pácienseinek köszönhet, akik között egyébként sok az idős ember, és akik közül többen el is mondták neki, hogy reá szavaztak. Az ő szemében minden egyes voks értékét növeli, hogy a nyomtatott verzió esetében postai úton lehetett szavazni. Ki kellett vágni, ki kellett tölteni a szelvényt, borítékba tenni, aztán elballagni vele a postára, és feladni. Mindezt télen, amikor az emberek többsége kétszer is meggondolja, hogy mikor vállalkozik egy sétára... Láng Judit tehát a munkája elismeréseként fogja fel a címet -  tűnt ki  a szavaiból.


A doktornő egyébként már gyermekkorában eldöntötte, hogy orvos lesz.  Komoly műtéten esett át, miként azt még A hét nője rovatban, tavaly márciusban megosztotta az olvasóinkkal. Ma is élénken emlékszik a seb okozta fájdalomra, és arra is, hogy miként drukkoltak neki az orvosok, a nővérek. Mindezek után nem volt számára kérdés, hogy maga is orvos lesz. A karriert számára - ezt is akkor mondta el - a hivatása minél profibb művelése jelenti...
Gyermekkoráról szólva azt  mesélte el, hogy  még gimnazista korában is  együtt nézte a család esténként a tévét. Egymás mellett ülve, ugyanazon a kanapén. Amikor valaki mozdult, fordult, vele mozdult, fordult a többi. Ez is mutatja, hogy megtanultak figyelni egymásra...
 Láng Judit  ma is fontosnak tartja, hogy odafigyeljen a gyermekeire. Még ha kamasz fia és serdülő lánya számára ez olykor talán kissé terhes is. Amúgy nem vágyakozik távoli  célok után, viszont háziasszonyként is megállja a helyét.
Szívesen süt, főz és varr - árulta el magáról. Nyilvánvalóan  a családja őszinte örömére - de ezt már én teszem hozzá.

 

Fiatal, csinos és szívesen tervez ruhákat

Németh Anita lapunk on-line kiadásának szavazásán nyerte el Az év nője címet. A csinos, fiatal hölgy sárbogárdi, de már több éve a megyeszékhelyen él. Egy esküvői ruhaszalon tulajdonosa. Nem lenne gondja tehát a mennyegzői öltözékre... A ruhákat Milánóból hozza.  A divat azonban más módon is jelen van az életében, ugyanis  alkalmi ruhák tervezésével is foglalkozik.   Szívesen álmodja  meg például az általa felöltöztetett menyasszonyok koszorúslányainak az öltözékét is. Szívesen hagyja, hogy szabadon szárnyaljon  az alkotó fantázia - tudtuk meg tőle. Férfiként persze nehezebb elképzelni, hogy miként festhet mondjuk egy fűzöld toalett egy eskövőn. Az általa öltöztetett arák azonban ízig-vérig mai nők, akik egy színesebb, a megszokottól eltérő kreációt is szívesen bevállalnak a nagy nap alkalmával.
A díj, melyet személyes vett át Elekes András főszerkesztőtől,   kellemes meglepetés volt a számára - mondta el Németh Anita. Lapunk szavazásának hitelességéhez ráadásul nem férhet kétség. Ez a voksolás nem egy előre lezsírozott  szavazás volt. Az olvasók pedig láthatóan szívesen éltek az alkalommal, hogy szimpátiájukat, megbecsülésüket ebben a formában is kimutassák. Boldog lehet tehát az az ember, akinek ennyi barátja van!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!