2017.12.03. 10:00
Baracklekváros, diós kosárka
Tavaly karácsonyra sütöttem meg először ezeket a kosárkákat. Nagy sikere volt, jól illett az ünnepi menühöz, ajánlom mindenkinek!
A készre sült diós kosárka
Hozzávalók: A tésztához: 15 dkg búzarétesliszt, 15 dkg búzaliszt, 12 dkg margarin, 12 dkg porcukor, 2 db tojássárgája. A habhoz: 2 db tojásfehérje, 12 dkg kristálycukor, 15 dkg darált dió. A töltelékhez: 15 dkg sárgabaracklekvár.
![](https://cdn.feol.hu/2021/09/9e9FoxhXxr5tLgduHrbUveYK88V5uBap4olTBqQgtXs/fill/1470/1960/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzQyZjM3M2ZlYmQ2MDQ0OWFhMmE0ZDA0MDQ4MTUzMmJm.jpg)
Elkészítés: A hozzávalókból összegyúrjuk a tésztát. Kinyújtjuk, majd nagyobb pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk. Kosárkaformába rakjuk a tésztákat, a kosárkákat pedig tepsibe állítjuk szépen egymás mellé. Nekem nincs formám, én muffinformát kentem meg vékonyan olajjal, abba raktam a tésztát. Minden kosárba rakunk egy kanál lekvárt. A tojásfehérjét a cukorral felverjük, belerakjuk a darált diót, ezt a krémet belekanalazzuk a kosárkákba. 180 C-fokon körülbelül 20 perc alatt sül készre. Figyeljük, ne szárítsuk ki!
![](https://cdn.feol.hu/2021/09/neUPtL6_XyhMUGsgnXat8z5gr8QQec8PpS3W5iocerU/fill/1200/1600/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2NiNjYxOGQwMmM3ZjRmNmM5Y2RlYzBjMzU0YTEzNWI3.jpg)
Ez az eredeti recept. Én annyit változtattam rajta, hogy a krémbe nem tettem bele az összes cukrot. Nekünk túl édes lett volna. A krém nem lett elég az összes tésztához. Szerintem azért, mert a muffinforma nagyobb, mint a kosárforma, így több tölteléket nyelt el. A maradék tésztából linzerkarika készült.