2018.02.28. 11:00
Nápolyi házilag: Csak a töltelék szab határt az ízvilágban
Aki kevésbé rajong az édes nassolnivalókért, a házilag elkészített ostyaszeletekben biztosan nem fog csalódni!
Az otthon készült ostyaszeleteknek két előnye van: az egyik, hogy az ostyalap már készen megvásárolható a boltokban, a másik, hogy a tölteléket tekintve sokféle ízesítésű desszert készülhet, ugyanazzal a módszerrel. Ha kakaós tölteléket szeretnénk készíteni, első lépésként egy edényben, gőz felett olvasszuk meg 25 dkg vaj, 5 dkg kakaópor, 25 dkg porcukor, 3 darab tojás és 1 tasak vaníliás cukor elegyét, és főzzük sűrűre.
Hagyjuk hűlni a krémet, majd kenjük meg vele az első ostyaszeletet, amit aztán egy újabb ostyával fedjünk le. Ismételjük a rétegezést egészen addig, amíg elfogynak az összetevők. A desszertet érdemes egy kis időre hűtőbe tenni, hogy összetapadjon, és könnyen tudjuk szeletelni.