nem nagy ördöngösség

2018.03.21. 08:30

Mumus vagy rém egyszerű a piskóta elkészítése?

A piskóta számos süteménynek, így például a tortáknak az alapját is képezi.

Szanyi-Nagy Judit

Forrás: shutterstock

 

Sokan mumusként tekintenek a piskótára, míg mások úgy gondolják, egyáltalán nem nagy ördöngösség annak elkészítése. Az alábbi recept kiváló alapként szolgálhat ‒ és lényegében elronthatatlan. Válasszunk szét hat darab tojást. A fehérjét ‒ akár géppel ‒ verjük kemény habbá, a sárgáját pedig keverjük ki 3 evőkanál cukorral. Amikor megfelelő állagú lesz a fehérje, szórjunk bele 3 evőkanál cukrot, és kis ideig verjük tovább.

Forrás: shutterstock

Adjuk hozzá a sárgáját ‒ ha gépet alkalmazunk, lassú fokozatot használjunk. Ezt követően egy kanál segítségével apránként, óvatosan adjunk az elegyhez hat evőkanál búza finomlisztet, s a masszát minden újabb adag után keverjük át! Az így kapott piskótaalapot öntsük sütőpapírral bélelt vagy kivajazott tepsibe, majd 160 fokon süssük meg. Az állagát tűpróbával ellenőrizzük: ha a hústűre nem ragad a piskóta, készen vagyunk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!