2020.07.12. 08:00
Ó, édes csillagjaim! – A linzert nem nehéz elkészíteni
Nem mai sütemény a linzer: már az 1800-as évek végén is készítették azt a dédnagyszülők.
Virág, csillag, karika – a forma majdnem mindegy is
Forrás: Pixabay
Hat adaghoz a következő hozzávalókra van szükségünk: 50 dkg rétesliszt, 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor, fél csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 darab tojás, 1 dl citromlé és 10 dkg sárgabaracklekvár.
Kezdésképpen egy tálba öntjük a lisztet, abban elmorzsoljuk a margarint. Hozzáadjuk a sütőport, a vaníliás cukrot, a porcukrot, valamint a két egész tojást. Óvatosan a citromlét is hozzáöntjük, körülbelül 1 deciliter mennyiségben.
![](https://cdn.feol.hu/2021/09/VSg6iaX45LOaFA3Sj5WSF-LqD6zSb7q3btk5vsvrNIM/fill/1920/1080/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2IyMzEyZDM3MmM4NzQ1YWY5OTFhMGUyZDJhYTEyNmQz.jpg)
Fotó: Pixabay
Ne ijedjünk meg, a tészta ragadni fog, így két órán át érdemes a hűtőben pihentetnünk azt! Ezt követően a tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd linzerszaggatóval formákat készítünk belőle.
Ezeket nyolc-tíz perc alatt, 180 Celsius-fokos sütőben kisütjük, végül pedig lekvárral megtöltjük.