Rendőrségi

2012.10.03. 10:57

Fehérvári táskarablót fogtak el Nagykanizsán

Nagykanizsa - A nagykanizsai rendőrök példás állampolgári segítséggel fogták el azt az 52 éves székesfehérvári férfit, aki október 2-án, késsel a kezében táskája átadására szólított fel egy középkorú nőt - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

feol.hu

Az autójába beszállni szándékozó nőt egy konyhakéssel akarta pénztárcája átadására rávenni a rabló. A támadó a megijedt és segítségért kiáltó hölgy kezéből kirántotta a válltáskát, majd gyalogosan akart távozni. Egy fiatal pár férfi tagja azonban a táska visszaadására szólította föl a tettest, aki eldobta zsákmányát, majd tovább folytatta útját. A segítségül érkező bátor férfi, miután visszaadta a sértettnek a retiküljét, követte a menekülőt, miközben telefonon folyamatosan tartotta a kapcsolatot a nagykanizsai rendőrökkel, akik hamarosan elfogták, és bilincsben állították elő a gyanúsítottat.

Az ügyben a Nagykanizsai Rendőrkapitányságon felfegyverkezve elkövetett rablás megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás, mely során az elkövetéssel gyanúsított székesfehérvári illető elmondta, hogy egy hete érkezett Nagykanizsára, ahol hajléktalan életmódot folytatott. A gyors elfogásnak köszönhetően nem maradhatott sokáig a városban, hiszen a rendőrség őrizetbe vette, átszállították a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájába és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Forrás  és további részletek itt, a zalaihirlap.hu-n!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!