Rendőrségi

2012.11.17. 15:36

Körözött fegyveres rablót fogtak (videóval)

Székesfehérvár, Gárdony - A Székesfehérvári Városi Bíróság elfogatóparancsa alapján a Gárdonyi Rendőrkapitányság körözése volt érvényben csoportosan elkövetett fegyveres rablás bűntett miatt az ellen az évek óta keresett 34 éves baracskai férfi ellen, akit szombat hajnalban a Terrorelhárítási Központ munkatársai fogtak el.

feol.hu

A férfivel szemben évekkel ezelőtt a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság folytatott büntetőeljárást idősek sérelmére csoportosan elkövetett fegyveres rablás bűntett miatt. Előzetes letartóztatásából való szabadulását követően a vele szemben folyamatban lévő büntetőeljárás bírósági szakaszában szabadlábon védekezett. Az ítélethirdetés előtt azonban a hatóság elől elrejtőzött, és ismeretlen helyre távozott. A Székesfehérvári Városi Bíróság távollétében hat év letöltendő börtönbüntetésre ítélte.

Ezt követően a Székesfehérvári Városi Bíróság elfogatóparancsa alapján a baracskai lakhelye szerint illetékes Gárdonyi Rendőrkapitányság adott ki ellene körözést két éve. Azóta a gárdonyi rendőrök többször ellenőrizték baracskai lakhelyét, és keresték a férfit, de nem találták. Két társa ez idő alatt már megkezdte jogerős börtönbüntetését.

Nemrég azonban olyan információ jutott a gárdonyi nyomozók tudomására, miszerint a férfi november 17-én, szombat hajnalban baracskai lakhelyén fog tartózkodni.

Mivel az általa elkövetett bűncselekmény, valamint a hatóság előli elrejtőzése miatt tartani lehetett attól, hogy elfogása esetén megpróbálja kivonni magát a rendőri intézkedés alól, és akár támadólag lép fel az őt elfogni szándékozókkal szemben, melynek során esetlegesen fegyvert is használ, a Gárdonyi Rendőrkapitányság a férfi elfogásában a Terrorelhárítási Központ segítségét kérte.

Így a TEK kommandósai voltak azok, akik ma hajnalban megjelentek a férfi baracskai lakcímén. Amikor felszólították a benn tartózkodókat, hogy jöjjenek ki a házból, akkor három nő jött elő, majd mindegyikük úgy nyilatkozott, hogy rajtuk kívül az épületben senki nincsen.

Ekkor a kommandósok egy szolgálati kutyával végigjárták a házat, melynek során az étkezőben lévő mosogató alatt megtalálták a körözött személyt, majd elfogták. Ennek során ellenállást nem tanúsított.

Ezt követően állították elő a TEK munkatársai a Gárdonyi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók őrizetbe vették a Székesfehérvári Városi Bíróság rendelkezése alapján. Így a napokban megkezdheti rá kiszabott börtönbüntetésének letöltését - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

Videó:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!