Rendőrségi

2016.07.07. 11:00

Szabálytalanul előzött, ezzel másokat veszélyeztetett

A sárbogárdi rendőrök vádemelést javasolnak azzal a férfival szemben, aki szabálytalan előzésével veszélyhelyzetet teremtett.

A Sárbogárdi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást L. László ellen.

A nyomozás adatai szerint a kálozi lakos 2015. július 6-án a 6209-es számú úton, Káloz térségében közlekedett egy személygépjárművel és annak ellenére kezdett előzésbe, hogy a manőver biztonságos végrehajtásához szükséges feltételek nem álltak fenn. A 34 éves férfi figyelmen kívül hagyott egy szemből érkező gépkocsit és ezzel mind a megelőzött, mind a szemből érkező autót hirtelen fékezésre és irányváltoztatásra kényszerítette.

A szükséges nyomozati cselekmények elvégzését követően a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki az elkövetőt, aki járműve meghibásodására hivatkozott, azonban a kirendelt igazságügyi műszaki szakértő a műszaki hiba tényét kizárta.

A Sárbogárdi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztálya az ügyben folytatott nyomozást befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!