Sárbogárd

2016.06.07. 10:49

Hatvanéves érettségi találkozó Sárbogárdon

Sárbogárd – Hatvan éve, 1956-ban végzett az az osztály, amelyik 1952-ben úgy kezdte meg a sárbogárdi tanítóképzőben középiskolai tanulmányait, hogy előtte nyáron kéthetes önkéntes munkát vállalt leendő iskolájának építésében.

V. Varga József

Az osztály tanulói 1952. és 1955. között Sárbogárdon, majd a tanítóképző megszűnése után Székesfehérváron folytatták tanulmányaikat, és készültek fel a pedagógiai feladatok ellátására.

Hatvanéves osztálytalálkozójukat Sárbogárdon tartották, Francsics József, egykori rajztanáruk kiállításának megnyitójával egybekötve. A találkozóra eljött Francsics Józsefné Panni néni, akit nagy tisztelettel köszöntöttek az egykori tanítványai és hozzátartozóik, mert Panni néni a találkozóknak mindig meghatározó résztvevője volt.

Az egykori tanítóképzősök: Panni néni, az osztálytársak és hozzátartozóik Sárbogárdon (Fotó: Az osztály)

A „vén diákok” együtt idézték fel az iskolai élményeket. Az osztálytársak közül tízen sajnos már elhunytak, a két osztályfőnök, Németh Rudolf és Perlaki Ernő sem lehetett már közöttük. Az elhunyt osztálytársakról, osztályfőnökökről, valamint egykori tisztelt tanáraikról pár gondolattal külön-külön is megemlékeztek, és néma főhajtással adóztak emléküknek.

Osztálytársak: Balhegy Ottó, Balogh Edit, Bruzsa Miklós (†1996.), Bús István, Csuti Ferenc (†2014.), Farkas József (†2004.), Fekete Piroska, Hanzsér Valéria, Hazafy Katalin, Herbai Mária (†2008.), Isztl László, Kiss Márton, Magyar József, Májer István (†1995.), Móré Zsuzsanna, Nemes Zsófia, Nyuli Ferenc, Pál Anna, Princzes Mária, Sárközi Márta (†2008.), Szabó János (†2013.), Szendi János (†2010.), Sz. Molnár Sándor (†1994.), Tóth Imre (†2007.).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!