Sáregres

2015.05.07. 11:13

Jubiláló párok és gyerekek

Címkék#Sáregres

Sáregres – Az önkormányzat és a közhasznú egyesület ötödik alkalommal szervezett vacsorával egybekötött műsoros köszöntőt a Csók István Művelődési Házban.

V. Varga József

Tiringer Mária polgármester, Kalló Mihályné, a Sáregresért Közhasznú Egyesület elnöke, Hertel István katolikus plébános és Bozáné Géresi Anikó református lelkipásztor harmincöt jubiláló házaspárt és öt, 2014-ben született kisgyermeket köszöntött a bensőséges ünnepségen. A házaspárok közül négyen a születésnapjukat ünnepelték, őket külön is üdvözölték, sőt, a fiatalabb párok közül három hölgynek verssel és virággal kedveskedtek gyermekeik. Tiringer Máriától megtudtuk: legrégebben – 66 évvel ezelőtt – Ihász János és Nagy Julianna kötött házasságot, ők a múlt esztendőben már a vaslakodalmukat ünnepelték. A népi regula szerint a vaslakodalom a vasakarat szimbóluma: együtt jóban, rosszban, egészségben, betegségben. A babák nevére is fény derült: Bögyös Botond, Horváth Fanni, Sersli Nikolasz, Szabó Bence és Tomasek Botond. A műsorban számos óvodás, az irodalmi kör, a Csipet-csapat tánccsoport és a Sáregresi Népdalkör szerepelt. A szervezők ajándékkal is meglepték a vendégeknek.

Május első vasárnapján a település apraja és nagyja ünnepi műsorral köszöntötte anyák napján a sáregresi anyukákat, nagymamákat és keresztanyákat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!