Sáregres

2017.03.12. 16:36

Sárbogárdi kolbászfesztivál Rétimajorban

Sáregres-Rétimajor – A pusztaegresi óvodások táncbemutatójával vette kezdetét szombaton a hetedik Sárbogárdi kolbásztöltő fesztivál. A Lajoskomárom csapata a tavalyi győzelem után az idén is diadalmaskodott.

V. Varga József

A bogárdi Mozdulj a Városért Egyesület kihirdette a gyermekrajzpályázat eredményét, majd Lindinger Nóra mutatott be modern táncot a hetedik Sárbogárdi kolbásztöltő fesztivál nyitányán, Sáregres-Rétimajorban.

Kisült a kolbász! Előtérben a későbbi győztes lajoskomáromiak különítménye
Fotó: V. Varga József

A csapatok közhírré tették, hogy tulajdonképpen ők a legjobbak, hiszen az értékelésbe a minél ötletesebb bemutatkozás is beletartozott, a megfelelő öltözékkel és az asztalrenddel egyetemben. A tekintetes zsűri – Födelevics Tibor vezetésével – már a nyers töltelékeket is megízlelte, s természetesen nem feledkezett meg a sült kolbász kóstolásáról sem. A kolbásztöltés és sütés nemes munkája jó hangulatban zajlott. A civil egyesületek, a munkahelyi, baráti közösségek, a családi csapatok az idén is a felhőtlen együttlétre, a remek hangulatra szövetkeztek.

A zsűri soraiban Lévai Ferenc (b-2), a vendéglátó halországi társaság elnök-vezérigazgatója

Az ebédet követően a sárbogárdi Black Horse Country Club fergeteges western tánccal lépett a közönség elé. A kora délutáni értékelés és az eredményhirdetés előtt Straub Dezső, Köllő Babett és Kovács Szilárd színművészek operett melódiákkal szórakoztattak.

A sárbogárdi Black Horse Country Club western tánca

A hetedik kolbásztöltő versenyen – tavalyi győzelmüket követően – az idén is a Lajoskomárom csapata diadalmaskodott, megelőzve a sárszentmiklósi Fröccs Öntők és a Sárhatvani Klub gárdáját. Különdíjat érdemelt Nagy Dezső (a veterán kolbásztöltők között), ifj. Sipos Máté (a legfiatalabb töltőként) és a Sárbogárdi Rendőrkapitányság (a legszebb asztalok versenyében).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!