Sport

2009.05.08. 02:28

Pauker Kálmán az érdemrenddel

Székesfehérvár - A Magyar Labdarúgásért Érdemrend arany fokozatával tüntették ki Pauker Kálmánt, a Fejér Megyei Labdarúgó Szövetség alelnökét.

Parall Bálint

Pauker Kálmán él-hal a labdarúgásért. Persze a szíve csücskében elsősorban a székesfehérvári és környéki csapatok foglalnak helyet, nem véletlen, hogy az FC Fehérvár, az Alba Regia, a Dunafém-Maroshegy szinte minden hazai találkozóján kint van. A játék szeretete gyerekkora óta meghatározza az életét - versenyszerűen teniszezett, kosarazott, a VT Vasasban pedig serdülő koráig futballozott -, de sportvezetőként is több mint másfél évtizedes pályát tudhat maga mögött. Pauker Kálmán jelenleg a Magyar Labdarúgó Szövetség felügyelőbizottságának tagja, a Fejér Megyei Labdarúgó Szövetség alelnöke és a Székesfehérvári Labdarúgó Szövetség elnöke.

- Soponyán hosszú évekig nem működött a futball, de 1993-ban újjáalakult az egyesület, az alapításra engem is meghívtak, ahonnan egyesületi elnökként távoztam - emlékezett vissza Pauker a sportvezetői pályája kezdetére. - Még ebben az évben a városi labdarúgó szövetség elnöke lettem, majd rá egy évre a Fejér megyei szövetség elnökségébe is beválasztottak, de Laczkó Mihály idejében a Magyar Labdarúgó Szövetség amatőr bizottságában, sőt a Magyar Amatőr Labdarúgó Liga felügyelőbizottságában is dolgoztam.

S hogy mire büszke a több mint másfél évtizedes sportvezetői tevékenységében?

- Sikerült Székesfehérváron a duplájára megemelnem a kispályás csapatok létszámát, jelenleg 110 csapattal, tíz csoportban működnek, ezen túlmenően a városi labdarúgó szövetség a megyehatáron átívelő női és öregfiúk bajnokságot is üzemeltet. Elértük, hogy megépüljön a két műfüves futballpályát magába foglaló csarnok Székesfehérváron, 2010-től pedig a tervek szerint minden osztályban műfüvön játszanak majd a csapatok. Ezen kívül a városi szövetség infrastrukturáját, gazdálkodását is fejlesztettük, sőt a Fejér Megyei Labdarúgó Szövetségnél az informatikai fejlesztések is megvalósultak. Túl nagy terveim már nincsenek, amit eddig elgondoltam, úgy érzem, sikerült megvalósítanom, és remélem, amíg aktív vezetőként dolgozom, a Magyar Labdarúgó Szövetség gazdálkodása is helyreáll.

S kik azok, akik sportvezetői munkáját segítették?

- A legfőbb támaszaim a városi szövetségénél Borsits István és Baráth Árpád voltak, jelenleg pedig Smidéliusz István, a megyei szövetségnél pedig Nemes Ferenc, Sárvári István, Szőke Miklós és Földvári Ferenc.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!