Sport

2016.11.03. 20:37

Sok kapuralövés, kevés gól, de győzelem a nyitányon a lengyelek ellen

Budapest - A magyar jégkorong-válogatott Lengyelország ellen kezdte meg a Tüskecsarnokban rendezett EIHC tornát.

Szupkai Gábor

A magyar válogatott csütörtökön és szombaton szövetségi kapitánya nélkül lép jége az EIHC tornán, mivel Rich Chernomaz a sokéves gyakorlatnak megfelelően ősszel a juniorválogatottat részesíti előnyben, hiszen az U20-asok már idén decemberben világbajnokságon szerepelnek. Távollétében a két említett meccsen Diego Scandella irányítja a hátvédeket, Majoross Gergely pedig a csatárokat.

A keretből ezúttal is hat játékos pihent a lengyelek ellen. A kapusok közül ezúttal Hetényi Zoltán nem öltözött be, a hátvédeknél Vokla Roland és Mestyán István maradt ki - utóbbi beteg -, továbbá három fiatal csatár nézte a lelátóról az EIHC-torna első meccsét: Könczei Áron, Sárpátki Tamás és Terbócs István.

Az első lövést másfél perc után Szirányi küldte kapura, majd fél perc múlva Kovács Csaba fonákkal igyekezett a hálóba ügyeskedni a kapusról kipattanót. Ugyan gólt egyikből sem sikerült szerezni, de kezdetnek nem volt rossz. Mi támadhattunk először emberelőnyben, ám sajnos kihasználatlanul maradt a lehetőség, majd miután kiegészültek a lengyelek Sofron István lőtt a kapuba. Viszont a játékvezetők nem gólt, hanem kiállítást ítéltek, éppen a kapuba találó fehérvári támadó ülhetett ki akadályozásért. Viszont a vendégek sem zárták sikeresen a létszámfölényt. A hajrában egy korongszerzés után Magosi törhetett egyedül a kapura, de húsz perc után 0-0 állt az eredményjelzőn.

A második harmad első nyolc perce finoman szólva eseménytelenül telt, majd Hári János úgy határozott, márpedig ő mutat valamit a játék szépségéből, ez végül az első magyar gólhoz vezetett, amit Bodó Christopher helyezett el a lengyel kapuban, 1-0. Kanadának kedden 27, ezúttal a lengyeleknek csupán 20 másodperc kellett az egyenlítéshez, Krystian Dziubinski lőtt éles szögből Rajna hálójába, 1-1. Felpörögtek az események, gólt viszont többet nem láthattunk ebben a periódusban, pedig a mieink öt percig előnyben játszhattak, de csak egy Hári kapuvasig jutottunk. A lehetőség a lengyelek előtt is adott volt akik két percig öt a három ellen támadhattak, aminek egy része átnyúlt a záró húsz percre, de ők sem tudtak mit kezdeni az előnnyel. Néhány perc múlva viszont Sofron István egészen parádés gólt szerzett, addig húzogatta a korongot, míg a lengyel kapus is elfeküdt, így már szinte csak az üres kapuba kellett lőnie, 2-1. Ez pedig a győzelmet jelentette ezen az estén.

Szombaton 20 órakor Dánia ellen játsszuk következő mérkőzésünket.

Magyarország-Lengyelország 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)

Tüskecsarnok, Vezette: Kincses, Juhász (Váczi, Berger)

Magyarország: Rajna - Wehrs, Kiss D., Kóger, Sarauer (1), Sofron 1 - Sagert, Szirányi, Orban B. 1, Hári (1), Bodó - Kovács B., Szabó D., Kovács Cs., Vas J., Nagy G. - Orbán A. (1), Pozsgai, Csányi, Nagy K., Magosi. Vezetőedző: Diego Sandella.

Lengyelország: Radziszewski - Rompkowski, Kruczek, Kolusz, Malasinski, Zapala - Pociecha, Bryk, Szczechura, Drzewiecki, Pasiut - Bychawski, Ciura, Wronka, Chmielewski, Dziubinski 1 - Wajda, Wanacki, Galant, Kapica, Urbanowicz. Vezetőedző: Jacek Plachta.

Kiállítások: 8 perc, illetve 31 perc (20 perc fegyelmi)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!