Sportvilág

2014.06.18. 15:20

Foci vb 2014 - Vajda Gusztáv szerint Lionel Messi egyre jobb formában futballozik

Székesfehérvár - A Videoton korábbi labdarúgója, jelenlegi utánpótlás-edzője, Vajda Gusztáv sok érdekességet lát a világbajnokság mérkőzésein.

Bobory Balázs

Vajda Gusztáv fiatalokkal foglalkozik a Sóstói Stadionban, felkészül, alapos edző, akit emberi tulajdonságai miatt is szeretnek a fiatalok. A korábbi bal lábas támadó minden mérkőzést megnéz.

- Természetesen figyelem a csapatok taktikáját, felállását - kezdte Vajda Gusztáv. Nagy újdonságokat nem láttam, ahogy azt várni lehetett, szinte minden együttes előszeretettel alkalmazza a visszatámadást az ellenfél térfelén. Igaz a mondás: a labdavesztés csak a labdszerzés előkészítése. Érdekes, hogy egyre több együttes alkalmazza a 3-5-2-es formációt, amellyel ugyanúgy azt lehet elérni, hogy már az ellenfél térfelén birtokba kerüljön a labda.

Vajda Gusztáv figyeli a csapatok taktikáját, felállását (Fotó: facebook)

Vajda Gusztáv sok jó csapatot lát, de egy közelebb áll a szívéhez, mint a többi.

- Ezen a világbajnokságon az argentínokért szorítok. Az első meccsen azt láttam tőlük, hogy még nincsenek csúcsformában, de biztos vagyok benne, hogy mérkőzésről mérkőzésre jobbak lesznek. A legfontosabb láncszem a gépezetükben Lionel Messi, akinek egyre biztatóbb a formája, gyönyörű gólt lőtt a bosnyákoknak.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy kik lehetnek veszélyesek az argentín csapatra.

- Az olaszok nagyon egységesnek tűnnek, egy remek angol csapatot fektettek kétvállra. A németek is bombaerősek, odaérhetnek a végjátékra. A házigazda braziloknak a hazai pálya előnyt jelent, de nem látok olyan klasszist, mint 2002-ben Ronaldo, Rivaldo, vagy éppen Ronaldinho volt, Neymar még nem bírja el ezt a terhet. Egyébként nagyon várom, hogy valaki nagyot robbantson ezen a vb-n, de még nem látom ki lehet az.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!