Sportvilág

2016.09.22. 19:01

Kanada ellen a Tüskében

Budapest - Új neve van a november elején esedékes EIHC-tornának: 7nemzet hoki7. Az ok pedig az, hogy a torna előtt Kanadával is megmérkőzünk november 1-jén.

Szupkai Gábor

A Magyar Jégkorong Szövetség közleményben tájékoztatta a magyar jégkorong rajongókat az örömhírről.

- A tavalyi meseszerű oroszországi A csoportos világbajnoki szereplés után először november 1-jén ünnepelhetik a szurkolók hazai pályán a férfi jégkorong-válogatottat. Az illusztris ellenféllel szemben kell majd a biztatás, ugyanis a magyar hokisok a kanadai szövetség kezdeményezésére az európai klubokban játszó kanadaiakból összeálló válogatottal mérik össze erejüket - írta az MJSZ. Ez annyit jelent, hogy a kanadaiak azt a válogatottjukat küldik, akik minden évben indulnak a Sprengler Kupán, ami a világ második legrégebbi sorozata.

Erdély Csanád (fehérben) ezúttal hazai jégen is bizonyíthat Kanada ellen a Tüskecsarnokban (Fotó: Minas Panagiotakis / HHOF-IIHF Images)

A Kanada elleni párharcoknak egyébként szép múltja van, hiszen nem csupán két A csoportos vb-nken futottunk össze legjobbjaikkal, hanem felkészülési meccseken is játszottunk egymással. E találkozók közül a legemlékezetesebb talán a 2004-es székesfehérvári teltházas mérkőzés, ahol ugyan 5-4-re kikaptunk, de két harmad után még 4-3-ra mi vezettünk.

A november 1-jei mérkőzést követően pedig következhet a négynapos és hatcsapatos EIHC-torna, melynek résztvevői: Magyarország, Dánia, Olaszország, Ausztria, Lengyelország, Dél-Korea.

A torna menetrendje:

November 3-6. Euro Ice Hockey Challenge, Tüskecsarnok

A csoport: Magyarország, Dánia, Lengyelország

B csoport: Ausztria, Olaszország, Dél-Korea

November 3. csütörtök

15:30 Ausztria-Olaszország, 19:00 MAGYARORSZÁG-Lengyelország

November 4. péntek

15:30 Olaszország-Dél-Korea, 19:00 Lengyelország-Dánia

November 5. szombat

15:30 Dél-Korea-Ausztria, 20:00 Dánia-MAGYARORSZÁG

November 6. vasárnap

12:00 5. helyért; 15:30 3. helyért; 19:00 döntő

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!