Székesfehérvár

2012.01.05. 05:50

Lesz-e pénz táborozásra?

Székesfehérvár - Közel száz, fehérvári és városkörnyéki családnak szervezett az elmúlt évben tartalmas programokat a Széna. Szakértők bevonásával az új rendeletek közti eligazodást is segítették.

Kovalcsik Katalin

A Széna Egyesület a Családokért elnöke,  Bálesné Elekes Rita elmondta, a Bátky Zsigmond utcai családok ligetében tavaly nyáron is megszervezték a nagytakarítást. A helyi képviselő, Viza Attila segítségével ma már egy közvilágítási lámpa a kora esti programokat is lehetővé teszi. 
 - A nyári táborainkat tavaly is megtartottuk.  A gyerekek Siófokon érezték igazán jól magukat, néhány család pedig Gárdonyban talált kikapcsolódást magának. Ezek a táborok alkalmasak a csapatépítés mellett a pihenésre, arra, hogy a gyerekek a szüleikkel együtt érezhessék jól magukat. A múlt évben támogatás segítségével, az idén valószínűleg már csak saját erőből  tudunk majd hasonló, kikapcsolódást segítő nyaralást, táborozást szervezni - folytatta Elekes Rita, aki szerint a gyerekek nagyon szeretik a  táncos táborokat, ahol kötetlenül ismerkedhetnek a táncok alapjaival, senkit nem zavar, hogy esetleg még nem tudja követni a tánctanár utasításait.
 A kikapcsolódás mellett az egyesület mindig is alkalmat és helyet  nyújtott arra, hogy szakértők közreműködésével segítsen a családoknak az újonnan megjelent rendeletek, különböző szabályok közötti eligazodásban, azok megismerésében.
-  Az idén is tervezünk hasonló szakmai programokat, például egészségügyi előadásokat. A lakások  minősítéséhez is szeretnénk még ebben a hónapban szakértő tájékoztatást kérni, hogy a tanúsítványokat időben és megfelelő formában el tudják készíttetni azok, akik el akarják adni a lakásukat valamilyen okból. Mivel  2012 az idősek éve, szeretnénk valamilyen módon szorosabbra fűzni a kapcsolatot a városban élő, aktívan tevékenykedő idős emberekkel. Mondjuk úgy, hogy az idősek korrepetálják a gyerekeket, akik cserébe beavatják őket a számítógépek rejtelmeibe, segítenek elindulni a világhálón. De ez egyelőre csak kiforratlan elképzelés - vázolta az idei terveket az elnök.  
A tavalyi év egyik fontos állomása volt a fehérvári civilek és a Széna életében is a Civil Központ létrejötte. Az egykori Technika Házában jó körülmények közé kerültek, megfelelő helyet találtak a játszóháznak, a programjaiknak a többi civil szervezettel együtt, amelyekkel közösen néhány éve létrehozták a szociális hálót.
Közös, legutóbbi rendezvényük a családok karácsonya volt, ahol a fotó is készült.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!