Székesfehérvár

2014.04.11. 16:45

Versünnep a Szabadművelődés Házában

Székesfehérvár - A verspódiumon egymást váltották a szavalók a Versmaratonon, fiatalok és idősek. Utána a Költőnk és kora vetélkedő döntőjét rendezték.

Szabó Zoltán

Vagyis a versekről szólt a pénteki nap. A Szabadművelődés Házában. S versek szóltak az aulában, a pódiumon, A költészet napján. A résztvevők kivárták a sorukat, aztán a mikrofon elé álltak, és elmondták választott költeményüket. közönségük is akadt. Én félidőben érkeztem, s valaki éppen egy Robert Browing-verset szavalt. Addig már körülbelül százan szerepeltek, és volt még hátra csaknem három óra a maratonból. Óvodás csoportok, általános és középiskolások, idősebbek léptek a pódiumra, köztük olyanok , akik a nyugdíjas Ki mit tud?-on is szerepeltek.

A 18 éves Szabó Dániel a Kodolányi János középiskola 12. évfolyamos diákja Wass Albert A Szívpalota titka című költeményét választotta. Szereti a verseket, habár állandóan nem azokat bújja, de irodalomórán próbál figyelni, ha a szöveggyűjteményből felolvasnak. Ráadásul Dániel azokat a zenéket szereti, amelyeknek értelmes, értékes szövege van.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!