Székesfehérvár

2015.04.25. 15:14

Cserkészek, ha találkoznak

Falra másztak, népi mesterségekkel ismerkedtek, meseerdőbe mentek, tanösvényen jártak.

Szabó Zoltán

A Prohászka Ottokár templomnál kezdődött szombaton a Kaszap István (országos) cserkésznap a mozgalom 4. kerületében, amely Fejér, Veszprém és Komárom megyét foglalja magában. Az egyik szervezőtől, Evetovics Zorkától megtudtam, hogy több, mint hatszázan regisztráltak a találkozóra.

Fotó: Koppán Viktor Dávid

A templom kertjében tartották a megnyitót, kívül pedig már felépítették a mászófalat, és a hagyományőrzők is leverték sátrukat. Merthogy egész nap színes programok várták a résztvevőket. Őket Gere Dávid Márk, a kerület elnöke köszöntötte, akinek felhívására elénekelték a cserkész indulót, a csatakiáltására harsányan válaszoltak, majd közös imát mondtak. Vastag Viktor cserkésztiszt elmondta, hogy a templomnál falmászással, a Koronás parkban meseerdővel, a Ciszterci Szent István Gimnáziumban pedig kézműves foglalatosságokkal várták a cserkészeket. A gimnáziumban élő cserkészliliomot is formáltak, és Kaszap István tanösvény re indultak a templomtól. A cserkésznap végén szentmisét tartottak a kárpátaljai magyarokért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!