Székesfehérvár

2015.06.09. 17:25

Trianon nem lehetett téma a Régiók Bizottságának ülésén

Székesfehérvár - Trianon nem kerülhetett szóba a Régiók Bizottságának ülésén - mondta el Árgyelán János.

Tribolt Lajos

Mivel a Régiók Bizottságának egyik ülésnapja június 4-re esett, Árgyelán János, a Jobbik megyei elnöke, a bizottság tagja írásban jelezte még május 30-án Markku Markkula elnöknek, hogy az egyebek napirendnél meg szeretne emlékezni Trianonról. Mint a Fejér Megyei Hírlapnak elmondta, a téma kapcsolódott volna a kétnyelvűséghez, a kisebbségekhez.

Árgyelán János. Fotó: FMH-archív

Az utolsó napirendi pont után azonban, amikor szólni szeretett volna, az elnök lezárta az ülést, és hozzászólási lehetőség megadása nélkül elköszönt és távozott a pódiumról. Az ülés lezárása után 10 perccel tájékoztatta Árgyelán János képviselőt emailben, hogy nem engedélyezi a megemlékező beszédet. A Jobbik határozottan elutasítja Markku Markkula RB-elnök hozzáállását, amely köszönő viszonyban sincs az Európai Unió demokráciáról és szólásszabadságról szóló elveivel. A régi kommunista időket idéző eljárás nemcsak azért káros, mert szőnyeg alá söpri a gúnyhatáron túli magyarság problémáit, hanem mert ezzel elutasítja a párbeszéd lehetőségét és a helyzet megoldására adott lehetőségek kidolgozását is.

A Bizottság egy másik ülésén egy javaslat rendezetlen jogállású külföldieket tüntetett volna fel az anyagban, Árgyelán javaslatára azonban maradt az illegális bevándorló megfogalmazás. A regionális bizottság tárgyalta az EU bizottság javaslatára született bevándorlási törvényjavaslatot. A bizottsághoz rengeteg írásbeli javaslat érkezett, és a hozzászólók is inkább támadták. Így az elnök javaslatára a halasztás mellett döntöttek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!