Székesfehérvár

2017.08.29. 19:05

Színpompás madarak országos kiállítása

SZÉKESFEHÉRVÁR Színpompás kanárik, Gould amandinák, amazon-, törpe- és hullámos papagájok, galambok és simogatható törpenyulak is láthatóak lesznek szombaton és vasárnap a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házban.

FMH

A Díszmadárbarátok Székesfehérvári Egyesülete 23. alkalommal rendezi meg országos jellegű kiállítását szeptember első hétvégéjén. - A seregszemlén az egyesületi tagok és a meghívott tenyésztők éves munkája kerül górcső alá, a verseny során nemzetközileg elismert bírák értékelik, pontozzák a madarakat. - fogalmazott Körtélyesi Ferenc, az egyesület elnöke.

Berkényi Tamás állatorvos is a vendége lesz a hétvégi díszmadárkiállításnak, amelyet a VOKE-ben rendeznek FMH-archív

A színpompás kanárimadarak mellett láthatunk turákókat, Ausztráliát a Gould-amandinák, zebrapintyek képviselik, Közép-Amerikából csuklyás csízek érkeznek, Afrikából törpepapagájokat mutatnak be a közönségnek. Dél-Amerikát pedig a felettébb értelmes, kedves amazonpapagáj reprezentálja. Szerepel a kiállításon olyan kiállító, aki négy évvel ezelőtt világbajnokságot nyert a gerléivel, illetve lesz kézre ültethető, rendkívül barátságos ara papagáj is.

Szombaton 15 órától, a kiállítás kiemelt eseményeként Berkényi Tamás, a Vadmadárkórház vezető állatorvosa lesz a vendég, aki gyógyított vörös vércsével és macskabagollyal érkezik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!