2019.02.17. 08:00
Magyar ízek Spanyolországban
A Magyar Turisztikai Ügynökség és a magyar nagykövetség közreműködésével Spanyolországban is népszerűsítették séfjeink és borászaink a magyar konyhát és borokat a nemzetközi gasztronómiai találkozón.
Foie Gras Gerbeaud – libamájzserbó a Madrid Fusión gasztronómiai csúcstalálkozón Fotó: kollázs
Tekintettel a gasztroturizmus erős vonzerejére, egyre nagyobb támogatottságot kap, hogy tehetséges szakácsaink és borászaink részt vegyenek a szakág külföldi fórumain. Erre adott alkalmat január 28. és 30. között a Madrid Fusión, amelyre a világ minden részéről érkeztek neves séfek.
![](https://cdn.feol.hu/2021/09/23yAu_zt569U46FoiUi8pdyTeRlnxi3c8lnE-yaAZnE/fill/1470/1470/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzkwMjIzMDRjMzMyNTRkMDQ4ODk4ZDliYTk5MjgzYTNi.jpg)
A 17. alkalommal megrendezett gasztronómiai konferencia és csúcstalálkozó különlegessége, hogy Budapest Koppenhágával és San Franciscóval együtt meghívott vendége volt a programnak. A főzőbemutatók és a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület standján kínált ételek – szilvásváradi pisztráng szarvasgombával és zellerrel, bárány- és libamájfalatok szomolyai feketecseresznye-lekvárral, somlói galuska zserbó – a folyamatosan megújuló magyar konyhaművészet tradíciót és az innovációt képviselték. Reméljük, sokakat meggyőztek, hogy érdemes megnézi és „megkóstolni” Magyarországot!