Vértesalja

2009.09.17. 02:27

Világzene Mórtól Montrealig

Mór - Indulásuk idején, az ezredforduló táján nagy népszerűségre tett szert a Besh o droM együttes, mostani koncertjükön már-már nosztalgiázni is lehet.

Fejér Megyei Hírlap

A zenekar négy éve nem jelentkezett új albummal, tétlenkedésről viszont szó sincs, megannyi tagcsere után is végigkoncertezik minden évben szinte az egész országot. A turné most a Lamberg-kastély udvarán, a kulturális örökség napjain folytatódik. Keveset mond netán a név? Nos, a Besh o droM (lóvári nyelven ez kb. annyit tesz: üld meg az utat ) sokak szerint még ma is Magyarország legjelentősebb világzenét játszó bandája, 2000-es, első albumuk azonnal platinalemez lett, előfordult, hogy több tízezer ember előtt játszhattak a montreali jazzfesztiválon. Ezzel se mondtunk sokat? Figyeljék inkább a lábaikat, mennyire gerjednek be a ritmusra, ha kilátogatnak a szeptember 19-én 16 órakor kezdődő koncertre. Elektronikus alapokon nyugvó etno-jazz, rockos lüktetés, balkáni, cigány és magyar népzenei elemek, Illés-feldolgozás, basszgitár, szaxofon, nagybőgő, gadulka, ennyi címszó után nehezen is lehetne egyértelműen belőni az együttes stílusát. Ekkora műfaji egyvelegből bőven lehet meríteni, ha már széles közönséget céloztak meg maguknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!