Belföld

2006.11.18. 03:29

Pál Béla lett az elnök

Székesfehérvár (tr) - Megalakult a régiós területfejlesztési tanács. A tegnapi ülésen elnököt, társelnököt is választottak. Utóbbiból egyszerre ötöt is.

Tribolt Lajos

Elnökévé Pál Bélát választották egyhangú szavazással. Ő öt társelnöki posztra tett javaslatot. Két személyre az ellenzéktől kért neveket. Ők Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya Fejér megyei és dr. Völner Pál Komárom-Esztergom megyei elnököt javasolták. Az elnök társelnöknek és helyettesének javasolta Agócs Istvánt, a testület eddigi elnökét. Javasolta továbbá Szabados Tamást és Bakonybél polgármesterét, Baky Györgyöt szintén társelenöknek. A testület ötüket is egyhangúlag választotta meg.

A regionális fejlesztési tanácsban sok az új arc, így nem érdektelen végignézni a listájukat. A húsz tag: Warvasovszky Tihamér (Székesfehérvár), Debreczenyi János (Veszprém), Bencsik János (Tatabánya), dr. Kálmán András (Dunaújváros), Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya (Fejér), Lasztavicza Jenő (Veszprém), dr. Völner Pál (Komárom-Esztergom), Schrick István (kistérségek Fejér), dr. Kovács Zoltán (kistérségek Veszprém), Szentes Lajos (kistérségek Komárom-Esztergom), Molnár Albert (regionális idegenforgalmi bizottság), Agócs István (a miniszterelnöki hivatal delegáltja), Hartmann Ferenc (a szociális és munkaügyi miniszter delegáltja), Baky György (a környezetvédelmi és vízügyi miniszter delegáltja).

A régiós tanács további tagjai: Pál Béla (az önkormányzati és területfejlesztési miniszter delegáltja), dr. Varga Győző (az egészségügyi miniszter delegáltja), dr. Skaliczky Andrea (a gazdasági és közlekedési miniszter delegáltja), dr. Horváth Klára (a pénzügyminiszter delegáltja), Szabados Tamás (az oktatási és klturális miniszter delegáltja), Ecsődi László (a földművelési és vidékfejlesztési miniszter delegáltja).

A tegnapi alakuló ülést a jövő héten folytatják, amikor is a regionális operatív programhoz beérkezett javaslatokat vitatják majd meg. A bizottságok, munkacsoportok felállításáról, az szmsz módosításáról később, az egyeztetések után döntenek. Az ülés után az új elnök, Pál Béla hangsúlyozta, hogy nem politikai, hanem szakmai munkát szeretne látni a testületben. Együttműködve, összefogva kell dolgozni a régióért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!