Belföld

2009.05.11. 04:40

Szemétbe a le nem adott ajánlószelvényekkel!

FMH - Ma délután négy óráig kell megsemmisíteniük a pártoknak a június 7-ei európai parlamenti (EP) választásra összegyűjtött, de le nem adott ajánlószelvényeket.

feol.hu

Az EP-választáson azok a pártok állíthatnak listát, amelyek összegyűjtöttek 20 ezer érvényes ajánlást a választópolgároktól. Az ajánlószelvényeket múlt pénteken 16 óráig kellett leadni az Országos Választási Bizottságnál (OVB). 
A pártoknak az ajánlószelvény-gyűjtés megkezdése előtt nyilvántartásba kellett vetetniük magukat az OVB-nél, ezt 27 párt tette meg. Az ajánlószelvényekről másolatot készíteni tilos, az azokon szereplő adatokat választói adatbázis készítésére vagy egyéb célból nem használhatja fel senki. 
   
Azok a pártok, amelyek ugyan nyilvántartásba vetették magukat, de mégsem tudták összegyűjteni a 20 ezer ajánlást, az összegyűjtött ajánlásokat ma 16 óráig meg kell semmisíteniük. Azok a pártok pedig, amelyek nem minden ajánlást adtak le az OVB-nek, a le nem adott szelvényeket szintén ma délutánig kell megsemmisíteniük. 
A megsemmisítésről szóló jegyzőkönyvet csütörtökön 16 óráig kell eljuttatni a választási bizottságnak.
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!