Belföld

2011.06.02. 08:51

Szennyvíziszap ömlött az útra Törökszentmiklóson

Biológiailag kezelt víztelenített, nem fertőző szennyvíziszap került az útburkolatra egy tehergépjárműből 2-3 kilométer hosszon Törökszentmiklós belterületén szerdán késő este.

MTI

A kifolyt anyag az utat nyálkássá, csúszóssá tette - közölte a Szolnok megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtóreferense csütörtökön az MTI-vel.
Tótáné Nagy Éva tájékoztatása szerint a tűzoltók a kiérkezésük után értesítették a területileg illetékes Állami Közútkezelő Kht. kisújszállási üzemmérnökségét. A rendőrség elterelte a forgalmat a szennyezett helyről. A közútkezelő tolólapos gépjárművel megtisztította az utat, majd az illetékes népegészségügyi szakigazgatási szerv utasítására csütörtök reggel klórmésszel fertőtlenítette a területet.
A népegészségügyi és polgári védelmi szakemberek jelenleg a helyszínen a beavatkozás eredményességét vizsgálják.
Pásztorné Kovács Ágnes, a Szolnok megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője arról számolt be, hogy az érintett útszakaszt csütörtök reggel nyitották meg a közúti forgalom előtt.
A rendőrség a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt büntetőeljárást, illetve a rakomány szabálytalan szállítása miatt szabálysértési eljárást indított az ügyben. Az eljárás során szakértő bevonásával a többi között azt vizsgálják, miért nyílt ki a szennyvíziszapot tartalmazó fémkonténer zárófala, és ezért ki a felelős.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!